Annons

Ebba Andersson borta till årsskiftet

Skidstjärnan Ebba Andersson blir borta till årsskiftet på grund av knäskadan hon fick när hon halkade under en löptur.
"Det är så klart jättetråkigt det som hänt", säger hon.
Skidor • Publicerad 20 november 2019
Tidigast nästa år är Ebba Andersson tillbaka i skidspåren. Arkivbild.
Tidigast nästa år är Ebba Andersson tillbaka i skidspåren. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

I ett pressmeddelande säger 22-åringen:

"Jag såg verkligen fram emot att få börja tävla i helgen. Men det bästa jag kan göra nu är att blicka framåt och fokusera på min rehabilitering så att jag kan komma tillbaka så snart som möjligt", säger hon.

Annons

Det var under landslagslägret i Bruksvallarna som Andersson halkade och slog i knät som hon tidigare haft en skada i.

Hon fick värk i knät och därför blev hon röntgad.

"I fallet fick hon en dragning i mjukdelar som engagerar det område där hon tidigare är opererad. Det är inte aktuellt med någon operation, men hon har en period med rehabiliteringsträning framför sig. Vi följer förloppet, men i dagsläget kan vi inte räkna med att hon tävlar innan årsskiftet", berättar landslagsläkaren Magnus Oscarsson.

Skidsäsongen sätter igång i helgen i Bruksvallarna. Den första världscuptävlingen körs i finska Ruka sista helgen i november. Andersson missar även tävlingarna i Lillehammer, Davos och Lenzerheide samt Tour de Ski som sätter igång den 28 december.

Första världscuptävlingen efter nyår med distanslopp är i Nove Mesto 18–19 januari.

Ebba Andersson fick sitt stora genombrott förra säsongen då hon tog nio individuella pallplatser i världscupen. Hon var även med i stafettlaget som tog guld i VM.

Det här är andra tunga skadebeskedet för damlandslaget i höst. Sedan tidigare står det klart att sprintspecialisten Hanna Falk missar hela säsongen på grund av en ryggskada.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons