Annons
Nyheter

Eldningsförbud införs i sydöstra Skåne

På onsdagen införs eldningsförbud i Simrishamn, Ystad, Tomelilla och Sjöbo. Eldningsförbud innebär att du inte får använda öppen låga utomhus.
Sydöstra Skåne • Publicerad 23 maj 2018
Gräsbrand Brösarps norra backar i april 2018.
Gräsbrand Brösarps norra backar i april 2018.Foto: Ulrika Wangel

Från onsdag 23 maj och tillsvidare råder eldningsförbud utomhus i Simrishamn, Ystad, Tomelilla och Sjöbo. All eldning utomhus är därmed förbjuden.På sin Facebooksida skriver Sydöstra Skånes räddningstjänstförbund (SÖRF):

”På vissa områden tillåts du använda fasta grillplatser som finns på allmänna platser och i parker. Grillplatserna är ofta byggda i betong och sten för att minimera risken att elden sprider sig och blir en brand. I vissa fall tillåts även användning av fasta gasolgrillar eller hemmagrillar som står på egna ben och inte är i kontakt eller nära marken.”

Annons

Den som bryter mot eldningsförbudet kan straffas för oaktsamhet.

Räddningstjänsten påminner också om att engångsgrillar lätt kan orsaka bränder: ”Ställer du en engångsgrill i gräset kan det lätt ta eld i gräset.”

Rökare ombeds vara extra noga med hur de hanterar fimpar.

Beslutet om eldningsförbud baseras på prognoser till och med 29 maj.

Mer info om eldningsförbud finns på dinsäkerhet.se

Carl Johan EngvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons