Annons
Nyheter

En död efter skottlossning i Helsingborg

En 23-årig man är avliden och ytterligare en ung man är förd med ambulans till sjukhuset med allvarliga skador, efter en skottlossning i Helsingborg.
Brott • Publicerad 13 januari 2018
En man har avlidit efter en skottlossning i området Närlunda i Helsingborg.
En man har avlidit efter en skottlossning i området Närlunda i Helsingborg.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen larmades vid 22-tiden om skottlossning i området Närlunda i Helsingborg och hittade de båda männen när de kom fram till platsen.

– 22.06 fick vi samtal in om flera skott, och när vi kommer dit anträffar vi två personer skjutna, de ligger ner, säger polisens presstalesperson Fredrik Bratt till TT.

Annons

Region Skåne meddelar på sin hemsida att en allvarligt skadad man i 20-årsåldern kommit in till akuten. Polisen har spärrat av akuten vid Helsingborgs lasarett.

Brottsplatsen är avspärrad. Polisen håller förhör och kriminaltekniker har kallats till platsen.

Polisen kan i nuläget inte svara på hur många gärningsmän som var inblandade i skjutningen men enligt uppgifter till Aftonbladet ska två bilar ha lämnat brottsplatsen efter att skotten avlossats.

Polisen skriver på sin hemsida att de båda unga männen är kända av polisen sedan tidigare.

Inga personer har gripits.

KB/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons