Annons
Nyheter

Explosion i Lund – en till sjukhus

En kvinna vårdas på sjukhus efter en explosion i centrala i Lund, rapporterar flera medier.
Brott (TT) • Publicerad 14 september 2019
Nationella bombskyddet är på plats efter en explosion i Lund.
Nationella bombskyddet är på plats efter en explosion i Lund.Foto: Johan Nilsson/TT

– Ambulans har varit på plats och en person har avförts till sjukhus, säger Mia Lorén på SOS Alarm till SVT Nyheter Skåne.

Kvinnan ska ha passerat byggnaden när explosionen inträffade.

Avspärrningar i centrala Lund efter en explosion.
Avspärrningar i centrala Lund efter en explosion.Foto: Johan Nilsson/TT
Annons

Flera personer larmade vid 02.40 om en kraftig smäll. Explosionen ägde rum i en byggnad med butiker i gatuplan och bostäder ovanför. Skadorna ska vara värst i en livsmedelsbutik, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till TT.

– Det är den som det här har riktats emot. I nuläget har vi ingen misstänkt eller gripen, men vi har många vittnesuppgifter och tar tacksamt emot fler.

Händelsen utreds som grov allmänfarlig ödeläggelse och grovt vållande till kroppsskada. Polisens bombgrupp har undersökt platsen, men det är för tidigt att säga vad den har kommit fram till.

Avspärrningarna runt platsen kommer att hävas under morgonen men byggnaden där explosionen ägde rum kommer fortsatt att vara avspärrad.

Någonting har exploderat vid en livsmedelsbutik i centrala Lund..
Någonting har exploderat vid en livsmedelsbutik i centrala Lund..Foto: Johan Nilsson/TT
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons