Annons
Nyheter

Stor skada efter explosion i trapphus

En kraftig explosion har orsakat stor skada på ett trapphus i Rosengård, Malmö. Ingen person ska ha kommit till skada.
Malmö • Publicerad 17 december 2018
Polis på plats efter en explosion i ett trapphus på Rosengård i Malmö tidigt på måndagsmorgonen.
Polis på plats efter en explosion i ett trapphus på Rosengård i Malmö tidigt på måndagsmorgonen.Foto: Johan Nilsson/TT

Larmet om en explosion i ett trapphus i Rosengård, kom till SOS vid 03 på natten mot måndagen.

– Där har vi haft någon form av sprängning i ett trapphus, säger Gustaf Sandell, inre befäl på räddningstjänsten Syd.

Annons

Gustaf Sandell beskriver stora skador i entrén till fastigheten. Fönster i trapphuset har blåst ut och ett par lägenhetsdörrar har fått skador. Även delar av betongkonstruktionen är skadad.

– Det vi har gjort nu är att vi har satt in ett par stöttor i trapphuset för att säkerställa att det inte blir några ytterligare skador, säger Gustaf Sandell.

Ingen person har kommit till skada.

— Här handlar det om omfattande skador, och man kan nog säga att personerna hade änglavakt för det här kunde ha gått mycket värre, säger Timmy Jeppsson, inre befäl vid Malmöpolisen till Sydsvenskan.

Polisen har spärrat av ett större område, förhört vittnen samt sökt i området med hund. Ingen person är gripen i ärendet och polisen kommer antingen bedöma det som mordförsök eller allmänfarlig ödeläggelse, beroende på vad teknikerna kommer fram till.

Under söndagskvällen blev det mindre skador på till ett trapphus i stadsdelen Fosie, även det efter någon typ av detonation. Men explosionen i Rosengård var mycket kraftigare, säger Timmy Jeppson till Sydsvenskan.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons