Annons

Fängelsestraff för knivattack vid skola

Brott • Publicerad 27 september 2019
Fem unga män döms för en knivattack under en brännbollsturnering i Ljungby. Arkivbild.
Fem unga män döms för en knivattack under en brännbollsturnering i Ljungby. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Fem unga män i åldern 18 till 20 år döms för en knivattack mot två 18-åriga män vid en skola i Ljungby i juni. 18-åringarna skadades allvarligt. Den ena fick en skada på pulsådern och vårdades på intensivavdelningen under tre dagar. Den andra blev knivstucken 20 gånger.

Fyra av de åtalade männen döms till fängelse. En döms till två år och sex månaders fängelse för rattfylleri, ringa narkotikabrott och försök till dråp. Samma man frias samtidigt från ett annat fall av försök till dråp.

Annons

En annan man döms till sex års fängelse för försök till dråp och misshandel.

Två andra döms till tre månaders fängelse samt sju månaders fängelse för övergrepp i rättssak och grov misshandel respektive misshandel. Den femte mannen döms till villkorlig dom för misshandel.

Växjö tingsrätt skriver i domen att dråpförsöken bedöms som grova "eftersom gärningen varit livsfarlig och särskilt hänsynslös".

Knivbråket inträffade i samband med en brännbollsturnering under skolavslutningsveckan för gymnasieelever.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons