Annons

Färjestad rasade efter premiärsegern

Färjestad vann CHL-premiären med klara 6–1 mot slovakiska Banska Bystrica.
Efteråt handlade dock mycket om att hemmalaget fått både stjärnvärvningen Victor Ejdsell och Daniel Viksten skadade i matchen.
Ishockey • Publicerad 29 augusti 2019
Martin Johansson var minst sagt upprörd på motståndaren Banska Bystrica i Färjestads CHL-premiär. Arkivbild.
Martin Johansson var minst sagt upprörd på motståndaren Banska Bystrica i Färjestads CHL-premiär. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Endast 52 sekunder hade passerat hemmamötet med Banska Bystrica i CHL-premiären. Sedan hade återvändande stjärnforwarden Victor Ejdsell utgått med en skada, efter att ha fått ett rapp på överkroppen.

– En helt annan hockey än vad vi är vana vid. De högg med klubborna och jag var tvungen att kliva av efter det där rappet. Vet inte hur illa det är, säger Ejdsell, vars skada ska undersökas grundligare närmare på fredagen, till NWT.

Annons

Även forwarden Daniel Viksten utgick alltså, och enligt NWT kunde det mycket väl ha slutat med fler skador då bortalaget emellanåt spelade "ovårdat", som Färjestadstränaren Johan Pennerborn uttryckte det.

– Vilka idioter, säger forwarden Martin Johansson.

– Det var nästan så man tvingades ducka för att inte riskera hjärnskakning, säger tvåmålsskyten Johan Ryno.

Luleå var det andra svenska laget som var i farten i torsdagens CHL-premiär. Norrbottningarna föll på straffar (2–3) hemma mot tyska Augsburg.

– Vi slarvar i en del moment där ute men det är i början av säsongen så det kommer att bli bättre, säger Luleåtränaren Thomas "Bulan" Berglund till SVT.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons