Annons
Nyheter

Fartyg på grund utanför Helsingborg

Ett 130 meter långt handelsfartyg har gått på grund utanför Råå vallar sent på fredagskvällen. Fartyget har gått i nordlig riktning och fastnat med fören, uppger Sydsvenskan.
Helsingborg • Publicerad 4 augusti 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

När kustbevakningen tog kontakt med båtens befälhavare uppträdde han berusat och fick därför följa med för provtagning, uppger polisen på sin hemsida. Han är nu misstänkt för grovt sjöfylleri och vårdslöshet i sjötrafik.

Grundstötningen skedde strax före klockan 23 vid Bulkhamnen i Råå men strax före midnatt uppgav Sjöräddningen att det inte föreligger några risker att båten ska sjunka och båten tycks inte läcka olja.

Annons

Sjöräddningen försökte under en halvtimme förgäves stoppa fartyget från att gå på grund då man upptäckt att det var ur kurs, uppger Sydsvenskan,

– Det är en pågående insats och det ska inte vara någon fara för att båten ska sjunka. Det finns heller inga personskador eller risker för besättningen, säger Lina Toresson vid sjöräddningscentralen i Göteborg för TT.

Det är ännu oklart vad fartyget är lastat med. Det är registrerat i det västindiska öriket Antigua och Barbuda.

Arbetet med att försöka dra loss fartyget har inletts.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons