Annons

Finländska trösten: Får guldbonus

Ishockey • Publicerad 18 april 2019
De finländska spelarna får guldbonus, trots att det bara blev silver.
De finländska spelarna får guldbonus, trots att det bara blev silver.Foto: Mikko Stig/AP/TT

Finlands ishockeydamer fick nöja sig med silver i VM – efter det uppmärksammade bortdömda målet i finalen mot USA. Men trots det får de sin guldbonus av det finländska ishockeyförbundet.

I ett pressmeddelande berättar förbundet att de kommer ge spelarna 7 000 euro var, motsvarande cirka 79 000 kronor – beloppet som var avsatt för ett eventuellt guld. Silverbonusen låg på 5 000 euro.

Annons

"Vi respekterar resultatet i VM, även om vi vet om att 'Damlejonen' var nära att ta ett historiskt guld. Vi vill belöna spelarna för deras fantastiska prestation. Jag tror att 'Damlejonen' vann turneringen i mångas hjärtan", säger Harri Nummela, ordförande i det finländska ishockeyförbundet.

Finland förlorade VM-finalen med 1–2 mot USA efter straffar. Men i förlängningen, vid ställningen 1–1, trodde många – för att inte säga alla – att finländskorna hade avgjort. Petra Nieminen gjorde ett mål, som domarna efter lång överläggning valde att döma bort eftersom de ansåg att den amerikanska målvakten hade blivit störd.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons