Annons

Flera båtägare drabbade av stölder – bensintankar hittade i nationalpark

Polisen har fått in ytterligare anmälningar om stölder av främst bensindunkar ombord på båtar.
Vik/Kivik • Publicerad 12 juni 2019
En av stölderna inträffade i Kiviks hamn.
En av stölderna inträffade i Kiviks hamn.Foto: Torun Börtz

Det var i tisdag i förra veckan som en båtägare i Vik upptäckte att bränsletanken på hans båt var borta. Den gångna helgen stals även reservtanken han placerat i båten.

Nu har fler båtägare hört av sig. I två av fallen rör det också båtar som ligger i hamnen i Vik. Från båda båtarna har bensintankar stulits, i det ena fallet även ett batteri.

Annons

Även en båtägare i Kivik har drabbats. I det fallet har tjuven eller tjuvarna tagit sig in via ett takfönster och stulit ett batteri, en GPS och 30 liter bensin.

Samtliga stölder tycks ha ägt rum natten mellan söndag och måndag.

Polisen uppmanar nu båtägare att vara extra uppmärksamma. Samtidigt berättar man att ett antal bensintankar hittats slängda vid naturum i Stenshuvuds nationalpark. De båtägare som blivit bestulna på bensintankar uppmanas därför att höra av sig till polisen.

Torun BörtzSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons