Annons
Nyheter

Danmark: Sex döda i tågolycka på Stora Bältbron

Sex personer har dött i tågolyckan på Stora Bältbron, uppger tågbolaget DSB i ett pressmeddelande.
Danmark • Publicerad 2 januari 2019
Polisen bekräftar att flera personer har omkommit i en tågolycka på Stora Bältbron på onsdagen.
Polisen bekräftar att flera personer har omkommit i en tågolycka på Stora Bältbron på onsdagen.Foto: Dan Hansson/TT

Ett antal människor ska också ha skadats. Myndigheterna preciserar inte några närmare omständigheter kring olyckan som ägde rum vid 07.30 på onsdagsmorgonen.

Enligt järnvägsbolagen DSB och Banedanmark var det delar av ett tak från ett godståg som färdats i motsatt riktning som blåste av och träffade passagerartåget på bron som då fick göra en kraftig inbromsning.

Annons

Godståget var på väg till Fyn och persontåget till Köpenhamn och bilder inifrån tåget visar glaskross och skador på tågets insida.

Tågtrafiken har nu stängts av och räddningsarbete pågår. Polisen uppmanar människor ombord att höra av sig och meddela att de är säkra.

Det ska vara svårt för polis och räddningstjänst att komma fram till olycksplatsen på grund av vädret. Allmänheten uppmanas lämna plats åt utryckningsfordon och bron är sedan tidigare avstängd för biltrafik på grund av den hårda vinden.

Polisen kommer att hålla en presskonferens i Odense klockan 10.30 där de väntas berätta mer detaljer om olyckan.

Ett evakueringscenter för passagerare från tåget har öppnats i Nyborg, uppger polisen på Fyn. Där kommer det bland annat att finnas psykologisk hjälp för att stötta passagerare.

Statsminister Stefan Löfven (S) skriver om den danska tågolyckan.

"Fruktansvärd tågolycka på stora Bältbron i Danmark till följd av stormen Alfrida. Våra tankar är med de skadade och med de omkomnas familjer och närstående. Detta har jag under morgonen också framfört till min kollega statsminister Lars Løkke Rasmussen", skriver Löfven på Twitter.

Max Sommerstein/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons