Annons
Nyheter

Flicka i Lund utsatt för våldtäktsförsök

Fem personer försökte under kvällen våldta en 14-årig flicka i Lund.
Polisen söker nu ett vittne, en kvinna som kom gående och därmed fick de unga männen att lämna platsen.
Brott • Publicerad 4 april 2018

Våldtäktsförsöket inträffade vid Norra kyrkogården vid 19.30-tiden. Där finns en gång- och cykelväg mellan centrala och norra Lund.

– Hon möter fem gärningsmän som omringar henne, men vad de gör vill jag inte gå in på i detalj. De avbryts när en kvinna från allmänheten närmar sig, säger Markus Ingemarsson, inre befäl i Lund.

Annons

Polisen har inte pratat med något vittne som har sett vad som hände.

– Vi är därför mycket intresserade av att komma i kontakt med kvinnan, eller andra som har gjort observationer, säger Ingemarsson.

De misstänkta gärningsmännen flydde, och har inte gripits. Flickan var inte bekant med dem. Hon beskriver dem som unga män, 17–18 år.

Polisen rubricerar det misstänkta brottet som försök till grov våldtäkt. Det bedöms som grovt bland annat eftersom det var flera gärningsmän, att flickan är så ung och att hon fick en mindre skada.

– Hon har lindriga fysiska skador, men jag kan inte svara på hur hon mår psykiskt, säger Ingemarsson.

En teknisk undersökning har gjorts på brottsplatsen och polisen har säkrat vissa spår.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons