Annons

Flicka mördades brutalt – klasskamrater döms

En 14-årig flicka blev lurad till ett övergivet hus utanför Dublin i vad hon trodde var ett relationsärende – och blev där brutalt ihjälslagen.
Två pojkar som gick i hennes skolklass blir nu de yngsta personerna i Irlands historia att dömas för mord.
Irland • Publicerad 18 juni 2019
Lucan, Dublin, Irland.
Lucan, Dublin, Irland.Foto: TT

När mordet skedde i mitten av maj förra året var pojkarna 13 år gamla. Den ena pojken lurade med sig flickan till en övergiven byggnad några kilometer från hennes hem i västra Dublin under förevändningen att hon skulle få träffa den andra pojken, som hon ska ha varit intresserad av, rapporterar etermediebolaget .

Väl i den övergivna byggnaden överfölls flickan, varpå hon utsattes för omfattande misshandel med olika tillhyggen av den ene pojken, som också förgrep sig på henne.

Annons

Hennes döda kropp återfanns i byggnaden tre dagar efter att hon anmälts försvunnen.

Efter sju veckors rättegångsförhandlingar har bägge pojkarna dömts mot sitt nekande, den ene av dem för att han visste vad som skulle hända, bevittnade det och sedan hjälpte till i försöken att dölja det.

I förhör lades bland annat dna-bevis och blodspår fram för pojkarna, som försökte ändra sina historier återkommande gånger. Bevis lades också fram för att visa att brottet var väl överlagt.

Flickan hade något nedsatt syn och hörsel med anledning av en tidigare åkomma och uppges ha haft stora svårigheter att få vänner, rapporterar flera irländska medier.

14-åringarna hålls frihetsberövade i väntan på att påföljderna meddelas.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons