Annons
Nyheter

Flicka skadad när sten kastades mot polis

Två personer på moped kastade en stor sten mot poliser i Kristianstad på måndagskvällen. Men stenen, som vägde över ett kilo, träffade istället en 11-årig flicka.
–Helt oacceptabelt, säger Peter Frostlund, inre befäl hos polisen.
Kristianstad • Publicerad 18 juni 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Händelsen inträffade strax innan klockan 20.30 längs Göingegatan. En polispatrull fanns på adressen i ett annat ärende då två okända personer på moped kastade en stor sten i riktning mot poliserna.

– I och med att det fanns mycket barn på platsen träffar stenen, som väger 1,7 kilo, istället en 11-årig flicka, säger Peter Frostlund, inre befäl hos polisen i Kristianstad, och fortsätter:

Annons

– Skadeläget är okänt men hon behövde uppsöka sjukvård. Som tur var träffade stenen inte huvudet, utan kroppen. Med tanke på tyngden vågar jag inte ens spekulera i vad som kunde ha hänt om stenen hade träffat henne i huvudet.

Mopeden ska dessutom ha återkommit till platsen och personerna ska ha kastat mer sten i riktning mot polisen.

– Man bryr sig inte om att det finns barn i närheten. Det är helt oacceptabelt, säger Frostlund.

En anmälan om grov misshandel har upprättats. Och polisen vill gärna få in iakttagelser och tips som kan leda till att de två gärningspersonerna kan identifieras och gripas.

– Det är troligtvis två yngre killar som färdades på en svart och grå scouter, säger Frostlund.

En av dem ska ha burit en grå luvtröja och den andre en vit luvtröja.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons