Annons

Förkyld Andersson missar touravslutningen

Ebba Andersson var Sveriges enda hopp för en pallplacering i Tour de Ski. Nu har hon blivit förkyld och missar den klassiska sista etappen.
Även Björn Sandström står över.
Skidor • Publicerad 5 januari 2020
Ebba Andersson tidigare under Tour de Ski.
Ebba Andersson tidigare under Tour de Ski.Foto: Terje Pedersen/NTB Scanpix/TT

Dagens etapp avslutas med den spektakulära klättringen uppför Alpe Cermis i italienska Val di Fiemme. Det är ett kraftprov som borde passa en stark åkare som Ebba Andersson, men med bara timmar kvar till start ställer hon in sin medverkan.

"Ebba Andersson och Björn Sandström kommer inte till start i dagens etapp av Tour de Ski på grund av förkylningskänningar", skriver längdlandslaget i ett pressmeddelande.

Annons

Andersson ligger sexa inför avslutningen, 53 sekunder från ryskan Natalja Neprjajeva på tredje plats. 22-åringen har tagit tre pallplatser under touren, en bedrift som är särskilt imponerande eftersom hon fram till Tour de Ski inte hade gjort ett enda världscuplopp den här säsongen, på grund av en knäskada.

Björn Sandström, som också tvingas stå över avslutningen, låg inför dagen 41:a i sammandraget, nära nio minuter bakom ledande Johannes Høsflot Klæbo, Norge.

Lasse Mannheimer/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons