Forsberg: "Det var bara att skjuta"

Efter tre raka förluster kom till slut en seger.
Men det blev ingen fullpoängare.
Bik Karlskoga fick nöja sig med två poäng efter förlängningssegern med 5–4 hemma mot Västerås.
Ishockey • Publicerad 15 januari 2020
Bik Karlskogas Fredrik Forsberg. Arkivbild.
Bik Karlskogas Fredrik Forsberg. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Förlust mot Björklöven, Mora och Södertälje. Men hemma mot Västerås knep Bik Karlskoga en efterlängtad seger – och det mycket tack vare hockeyallsvenskans hetaste spelare.

Tremålsskytten Fredrik Forsberg.

23-åringen gav hemmalaget ledningen med 2–1 efter 6.42 av första perioden och prickade sedan in 3–2 i powerplay i slutet av andra.

– (Jesper) Kokkonen står perfekt framför mål och det var bara att skjuta. Sikta, det var öppet. Skönt att den satt, säger Forsberg till C More om säsongens 22:a mål.

– Ja, vad ska man säga. Det är jäkligt kul, och jag hoppas att jag har mer i mig.

Och visst hade han mer i sig.

2.23 in i tredje perioden satte han 4–2–målet i powerplay – säsongens 23:e fullträff – men det räckte ändå inte till något avgörande.

Skadedrabbade Västerås fick nämligen ny energi, kvitterade genom Lukas Zetterberg och tog matchen i Nobelhallen till förlängning.

Där avgjorde Wilhelm Westlund, och ordnade därmed två viktiga poäng för tabellfyran Bik Karlskoga.

Trean Timrå förlorade borta mot Mora med 1–3 och Björklöven, som toppar tabellen, fick 5–3 hemma mot Södertälje. Jumbon AIK föll med 2–5 borta mot tvåan Modo medan Vita Hästen vann klart – 4–1 – hemma mot Kristianstad och Västervik slog Karlskrona med 2–0. Tingsryd fick med sig två poäng mot Almtuna efter 3–2-målet i förlängningen.