Annons

Fredricson snabbast – men rivning kostade

Peder Fredricson var snabbast av samtliga ryttare när världscupen i hästhoppning sparkade igång i Oslo – men en rivning grusade segerchanserna för den svenske ridstjärnan som slutade sexa.
Ridsport • Publicerad 20 oktober 2019
Peder Fredricson på hästen All In. Arkivbild.
Peder Fredricson på hästen All In. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

På sin EM-guldhäst All In inledde Peder Fredricson förtroendeingivande med felfri ridning och en tid som var snabbast av samtliga ekipage i grundomgången.

Även i den efterföljande omhoppningen var svensken snabbast med tiden 38,47 sekunder – men en rivning redan på första hindret gjorde att han fick nöja sig med en sjätteplats och elva världscuppoäng.

Annons

– Jag tyckte att jag fick en bra sväng in till kombinationen. När man rider såpass fort som jag gör är det alltid små marginaler, i dag var de inte på min sida, säger Fredricson till SVT.

Vinnare i den norska huvudstaden blev i stället schweizaren Bryan Balsiger.

Förutom Fredricson var ytterligare tre svenskar i farten i världscuppremiären, dock utan att ta sig vidare till omhoppningen. Douglas Lindelöw och Evelina Tovek fick med sig varsin poäng tack vare en 14:e- respektive 15:e-plats medan Henrik von Eckermann slutade på 19:e.

Nästa anhalt i världscupen är i Helsingfors. Totalt 15 deltävlingar ska avverkas innan det är dags för final i Las Vegas i april nästa år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons