Annons

Friskole-vd tagen i förvar

Utbildning • Publicerad 16 maj 2019
En vd för en friskola i Göteborg sitter frihetsberövad. Enligt Expressen är mannen en centralgestalt inom den radikala islamistiska miljön. Arkivbild.
En vd för en friskola i Göteborg sitter frihetsberövad. Enligt Expressen är mannen en centralgestalt inom den radikala islamistiska miljön. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En vd för en friskola i Göteborg har frihetsberövats med hjälp av Säkerhetspolisen, rapporterar . Enligt tidningen är han en centralgestalt inom den radikala islamistiska miljön i Göteborg och Västsverige.

Migrationsverket bekräftar för TT att mannen är tagen i förvar efter beslut på torsdagen.

Annons

Under de senaste veckorna har Migrationsverket – efter ansökan från Säkerhetspolisen – tagit i förvar fyra personer som ingått i samma miljö i Gävle, Umeå och Västerås. Göteborgsmannen är det femte fallet på kort tid.

Friskolan är formellt en icke-konfessionell skola. En av rektorerna bekräftar att myndigheterna har tagit hand om vd:n.

– Det här får han och Säpo sköta, säger rektorn till Expressen.

– För skolans del händer ingenting. Han är huvudman och inte med i den dagliga driften. Det är vi rektorer som sköter det.

Skolans biträdande rektor går in som ny vd.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons