Annons
Nyheter

Fyra dödsoffer i skjutning

Fyra människor dödades och minst tio skadades, bland dem sju barn, när en beväpnad man sköt människor på flera platser, bland annat på en skola på Kaliforniens landsbygd.
USA • Publicerad 15 november 2017

Mannen avlossade skott på skolan och sex andra platser i samhället "utan provokation" innan han sköts till döds av polis, säger Phil Johnston vid polisen i Tehama County vid en presskonferens.

Inga barn finns bland de döda.

Annons

Motivet bakom skjutningarna är okänt, men det finns uppgifter om att allt kan ha inletts med ett bråk på hemmaplan.

– Det var väldigt tydligt att vi hade att göra med en individ som valde sina offer slumpmässigt, säger Phil Johnston.

Invånare och räddningspersonal vid en av platserna där den beväpnade mannen sköt människor.
Invånare och räddningspersonal vid en av platserna där den beväpnade mannen sköt människor.Foto: Jim Schultz

Ett barn skottskadades på skolan. Ett annat barn fick icke livshotande skador i en bil som besköts. Barnets mor är svårt skadad.

Runt 100 poliser var inkallade till arbetet kring skottlossningarna. Skytten var beväpnad med ett halvautomatiskt vapen och två enhandsvapen vid dåden.

Skytten ska ha försökt att ta sig in i rum i grundskolan, men hindrades av att skolan stängts ned. Det räddade liv, säger Johnston, rapporterar AP.

FBI kommer att hjälpa till i utredningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons