Annons

"Game of thrones" blev "kastrerat" i Kina

Tv • Publicerad 15 april 2019
"Game of thrones" – blodfattig och påklädd, åtminstone i Kina. Arkivbild.
"Game of thrones" – blodfattig och påklädd, åtminstone i Kina. Arkivbild.Foto: HBO/AP/TT

Den emotsedda premiären av HBO:s blodiga och barnförbjudna fantasyserie "Game of thrones" sista säsong har inte landat väl i Kina.

Där strömmade den kinesiska techjätten Tencent en censurerad version av premiäravsnittet med sex minuter kortare speltid än HBO:s original.

Annons

"Tencent tvingar oss att betala för att se en kastrerad version av 'Game of thrones'", skriver en användare på den kinesiska mikrobloggen Weibo.

"Jag trodde att de bara skulle klippa bort nakenscenerna. Men medan jag tittade var jag inte ens rädd för att min pappa skulle komma in i rummet, för till och med stridsscenerna är bortklippta. Vad finns det då för anledning att titta?", skriver en annan användare.

HBO:s hemsida är blockerad i Kina, men det hindrar inte vissa nätanvändare från att försöka kringgå landets beryktade brandvägg.

"Är det någon som har några 'Game of thrones'-länkar att dela med sig av?", skriver en Weibo-användare.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons