Annons

Göteborg satsar med ny storsponsor

Göteborg satsar tungt i damallsvenskan.
Med hjälp av en ny storsponsor ska klubben ta nästa steg i kampen om SM-guldet.
"Samarbetet med dem gör att vi även fortsättningsvis skapar förutsättningar för att utvecklas som elitförening", säger Göteborgs ordförande Peter Bronsman.
Fotboll • Publicerad 22 oktober 2019
Mer jubel. Med en ny storsponsor ska Göteborg få jubla ännu mer i framtiden, som här i Champions League-mötet med Bayern München. Arkivbild.
Mer jubel. Med en ny storsponsor ska Göteborg få jubla ännu mer i framtiden, som här i Champions League-mötet med Bayern München. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Aftonbladet var först med nyheten att tidigare omdebatterade finansbolaget Prioritet Finans går in som storsponsor i damallsvenska fotbollsklubben Göteborg. Enligt tidningen går företaget in med ett mångmiljonbelopp.

Strax efteråt kom bekräftelsen i ett pressmeddelande från klubben. Samarbetsavtalet är treårigt, men hur mycket det är värt framgår inte.

Annons

"Klubben har varit fantastiskt framgångsrik de senaste åren. Jag hoppas att vi kan vara med och bidra med pusselbiten som gör att Göteborg kan ta en historisk första SM-titel", säger företagets vd Nils Wiberg i ett pressmeddelande.

Förutom satsningen på A-laget ska klubbens ungdomsverksamhet främjas av samarbetet.

"Vi kan nu också bygga upp en ännu starkare och mer långsiktig kvalitet i våra ungdomssatsningar", säger Göteborgs ordförande Peter Bronsman.

Den gångna helgen säkrade Rosengård SM-guldet och Malmöklubben är ledande på damsidan. Satsningen ska nu göra att Göteborg tar upp kampen med Rosengård.

Göteborg säkrade i helgen, trots att en omgång återstår, andraplatsen för andra året i rad och får därmed spela i Champions League även nästa säsong.

Prioritet Finans var för några år sedan omdebatterat som företag och synades av SVT:s "Uppdrag Granskning" 2011 då företaget var huvudsponsor till IFK Göteborg.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons