Lionel Messi, Luis Suarez och Ousmane Dembele på skadelistan.
Då klev nyförvärvet Antoine Griezmann fram och sänkte Real Betis med sina första ligamål för Barcelona.
Hemma på Camp Nou besegrades Real Betis med klara 5–2.
Fotboll • Publicerad 25 augusti 2019
Antoine Griezmann firade sitt andra mål mot Real Betis genom att kasta upp konfetti i skyn.Foto: Joan Monfort/AP/TT

Barcelona fick en mardrömsstart på säsongen när man direkt i den första matchen föll med 0–1 borta mot Athletic Club.

I hemmapremiären mot Real Betis såg det inledningsvis inte ljusare ut på något sätt – men efter gästernas 1–0-mål i den 15:e minuten redde klubben ut situationen. Detta trots att inte bara Lionel Messi utan även Luis Suarez och Ousmane Dembele saknades på grund av skador.

Den som tog tag i det kritiska läget var stjärnförvärvet Antoine Griezmann som nu har stått för sina två första ligamål i det (numera) rutiga Barcelona-stället.

Vann klart

Kvitteringen ordnade fransmannen i den 41:a minuten när han stötte in bollen efter ett känsligt inlägg från Sergi Roberto.

2–1 kom i början av den andra halvleken. Detta efter att Griezmann från straffområdesgränsen vackert skruvat bollen in i nät vid den bortre burgaveln.

Resten av matchen blev en bekväm historia för Barcelona som ökade på ledningen till hela 5–1 via målskyttarna Carles Perez, Jordi Alba och Arturo Vidal. Sista ordet fick dock Real Betis Loren Morón som med sin reducering fastställde slutresultatet till 5–2.

Nytt inhopp för Isak

Seger blev det även för Alexander Isaks nya klubb Real Sociedad. Svensken inledde på bänken och hoppade in i mitten av den andra halvleken borta mot Mallorca vid ställningen 0–0. Matchens enda mål kom i matchminut 83 genom norske landslagsmittfältaren Martin Ødegaard.

För Isaks landslagskollega John Guidetti blev det däremot inte någon speltid, utan enbart bänknötande, när hans Alavés spelade 0–0 hemma mot Espanyol.

Leder La Liga efter två omgångar gör Sevilla tillsammans med klubben som Antoine Griezmann lämnade under sommaren: Atlético Madrid. De båda lagen står på full pott, sex poäng, efter två matcher.