Annons

Grönborg inför fortsättningen: "Mer fokus"

Tre storsegrar mot enkelt motstånd.
Nu stegras motståndet för Tre Kronor.
Ishockey • Publicerad 16 maj 2019
Sveriges förbundskapten Rikard Grönborg.
Sveriges förbundskapten Rikard Grönborg.Foto: Claudio Bresciani/TT

Efter premiärförlusten mot Tjeckien har Tre Kronor kört över Italien (8–1), Norge (9–1) och Österrike (9–1).

Nu kommer motståndet att bli tuffare.

Annons

På lördag väntar en VM-finalrepris mot Schweiz, därefter fjolårets kvartsfinalist Lettland och slutligen stjärnfyllda Ryssland innan slutspelet tar vid.

Men det finns ingen oro hos Grönborg att hans lag haft det för lätt i de tre senaste matcherna.

– Nej, det tror jag inte, de här killarna är så professionella. Ju närmare vi kommer de viktiga matcherna, ju mer fokus kommer det att bli. Det är min erfarenhet med de här killarna, säger han.

Efter förlusten mot Tjeckien behöver Tre Kronor förmodligen gå rent för att bli topp två i gruppen. Då slipper laget dessutom en lång resa med byte av spelort (Kosice) till kvartsfinalen.

– Vi är ödmjuka inför uppgiften. Vi vet att vi är ett mål för alla lagen här eftersom vi har vunnit de senaste två åren. Vi coacher förbereder killarna på samma sätt i de här matcherna som mot Schweiz, Lettland eller Ryssland. Vi ska göra allt på rätt sätt, säger Grönborg.

Göran Sundberg/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons