Annons

H65 Höör tog revansch – slog svenska mästarna

Handboll • Publicerad 12 november 2019
Kristin Thorleifsdottir är uttagen till VM. Hon inledde matchen mellan H65 Höör och Sävehof med två snabba mål. Arkivbild.
Kristin Thorleifsdottir är uttagen till VM. Hon inledde matchen mellan H65 Höör och Sävehof med två snabba mål. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

H65 Höör fick inte bara en välsmakande revansch när de vann mot Sävehof med 26–23 när lagen möttes i damernas SHE i handboll. De tog även serieledningen och behåller den fram till slutet av december tack vare uppehållet i serien under handbolls-VM.

Höörs Kristin Thorleifsdottir, som efter lagkaptenen Sabina Jacbobsens återbud är uttagen för sitt första A-landslagsuppdrag under VM i Japan, inledde matchen med två snabba mål inom loppet av tre minuter och satte Sävehof i ett underläge som de regerande mästarna aldrig riktigt tog sig ur. Även om det såg ut som att Sävehof, som i våras slog ut H65 Höör i semifinalen, i perioder närmade sig en kvittering släppte skåningarna aldrig greppet och segrade med 26–23.

På annat håll i samma liga tog Skuru en trygg vinst med 37–24 mot Boden och klättrade därmed upp till en andraplacering i tabellen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons