Annons

Håkan Hellström prisas av Göteborgs Stad

Musik • Publicerad 16 maj 2019
Håkan Hellström får Göteborgs stads förtjänsttecken för "betydande insatser" för staden. Arkivbild.
Håkan Hellström får Göteborgs stads förtjänsttecken för "betydande insatser" för staden. Arkivbild.Foto: Per Wahlberg/TT

Håkan Hellström är en av mottagarna av Göteborgs stads förtjänsttecken, som delas ut till den som gjort "betydande insatser" för staden. Det är kommunfullmäktige som varje år utser ett antal personer som får motta förtjänsttecknet, som består av ett märke och en statyett av Poseidon.

Utmärkelsen går också till bland andra Tasso Stafilidis, ordförande för West Pride, och Iki Gonzales Magnusson, initiativtagare till projektet Utopia.

Annons

I december i fjol släppte Håkan Hellström sitt senaste album "Illusioner", som till skillnad från tidigare albumsläpp inte kommer att följas av någon sommarturné eftersom artisten aviserat ett par års paus från att spela live. Det kan dock bli en comeback nästa år, enligt Hellströms gitarrist Simon Ljungman. Han säger till att en ny Ullevispelning är planerad till sommaren 2020.

Göteborgssonen Hellström har flera gånger sålt ut stadens största arena. 2016 slog han Bruce Springsteens gamla publikrekord på 66 000 besökare när hans konserter drog över 70 000 hängivna fans.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons