Annons
Nyheter

Häktad för åtta år gammal våldtäkt

En man har häktats som misstänkt för en åtta år gammal våldtäkt i Malmö.
Brott • Publicerad 5 oktober 2017
I somras blev en 33-årig man misstänkt för inblandning i ett överfall i Bjuv. Han topsades rutinmässigt, vilket lett till att han nu är misstänkt för en åtta år gammal våldtäkt. Arkivbild.
I somras blev en 33-årig man misstänkt för inblandning i ett överfall i Bjuv. Han topsades rutinmässigt, vilket lett till att han nu är misstänkt för en åtta år gammal våldtäkt. Arkivbild.Foto: EVA-MARIE TÖRNSTRÖM

Mannen kan kopplas till det misstänkta brottet genom dna-spår, men han har inte funnits med i polisens register tidigare, eftersom han varit ostraffad. I somras blev han misstänkt för inblandning i ett överfall i Bjuv och topsades då rutinmässigt.

– Först när denne personen greps för annan brottslighet fick man fram uppgifter om att det var samma dna, säger åklagare Lena Körner till Sydsvenskan.

Enligt anmälan skedde våldtäkten i Folkets park i Malmö i september 2009. Kvinnan som slog larm till polis berättade att en eller flera män våldtagit henne i parken. Den häktade mannen nekar till brottet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons