Annons

Williams jagar rekord: "Älskar det jag gör"

Serena Williams är klar för final i Wimbledon. …
Nu jagar amerikanskan sin 24:e grand slam-titel och en tangering av Margaret Smith Courts rekord.
Tennis • Publicerad 11 juli 2019
Serena Williams är återigen i final i Wimbledon.
Serena Williams är återigen i final i Wimbledon.Foto: Hannah McKay/AP/TT

Serena Williams semifinal i den anrika grästurneringen Wimbledon mot Barbora Strycova var ett riktigt styrkebesked. Williams vann enkelt i två raka set, 6–1, 6–2 i en match som inte ens tog en timme.

Amerikanskan, som kämpat med skadeproblem sedan Australian Open i januari, har sett starkare ut för varje match som gått i turneringen, och har spelat mixeddubbeln ihop med Andy Murray för att komma i form.

Annons

– Jag har behövt matcher för att känna mig bra och göra det jag är bäst på, och det är att spela tennis, säger Williams.

"Älskar det jag gör"

37-åringen jagar sin 24:e grand slam-titel, vilket skulle innebära en tangering av australiensiska Margaret Courts rekord när det gäller flest titlar genom tiderna.

– Jag älskar det jag gör, och jag är fortfarande ganska bra på det. Jag får vakna varje morgon och vara i form, och jag får spela tennis varje dag. Jag upplever något anmärkningsvärt varje gång, säger Williams.

Sedan återkomsten till tennistouren – Williams var föräldraledig och födde en dotter i september 2017 – har hon bränt två chanser att tangera rekordet. Dels i Wimbledon förra året, samt i US Open samma år.

Halep väntar i finalen

På lördag är det Simona Halep som kan grusa amerikanskans segerplaner. 27-åringen är klar för sin första Wimbledonfinal – och hon är också den första rumänska kvinnan att nå dit.

Hon vann sin semifinal i två raka set (6–1, 6–3) mot Elina Svitolina, Ukraina. Vägen till final var inte särskilt hård för Halep heller, men hårdare än vad siffrorna visar. Första set tog nämligen 45 minuter, varav de två första gamen tog hela 20 minuter. Totalt tog semifinalen en timme och 13 minuter.

Den förra världsettan har tidigare brottats med nervositet och negativa tankar, och har haft svårt att knyta ihop säcken när det ska avgöras i viktiga matcher. Något som hon har jobbat med, och som gett resultat.

– Jag försöker vara positiv och ger inte längre upp. Jag vill vara den bästa versionen av mig själv och vinna varje match, säger Halep.

– Det är en fantastisk känsla, men jag är också spänd och nervös, säger hon inför finalen.

Rättelse: I en tidigare version stod att Simona Halep vann mot Elina Kvitova. Rätt är att Halep vann mot Elina Svitolina.

Alma Yttergren/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons