Annons

Handelssamtalen åter i gång – över telefon

Ekonomi • Publicerad 10 juli 2019
USA:s president Donald Trump och Kinas president Xi Jinping vid G|20-mötet i Osaka, Japan, i juni. Arkivbild
USA:s president Donald Trump och Kinas president Xi Jinping vid G|20-mötet i Osaka, Japan, i juni. ArkivbildFoto: Susan Walsh/AP/TT

Efter ett "konstruktivt telefonsamtal" konstaterar Vita Husets ekonomiska rådgivare Larry Kudlow att handelssamtalen mellan USA och Kina åter är på banan.

USA:s chefsförhandlare Robert Lighthizer och finansminister Steven Mnuchin talade med Kinas vice premiärminister Liu He och handelsminister Zhong Shan i ett försök att lösa kvarstående meningsskiljaktigheter mellan länderna, uppger Vita Huset.

Annons

Kudlow tonar samtidigt ner optimismen och säger att inga mirakel är att vänta.

– Vi hade medvind i vintras och i våras. Sedan avstannade det. Förhoppningsvis kan vi ta vid där vi lämnade, men vi vet inte det ännu.

Samtidigt meddelar Vita Huset att man tillfälligt lättar på restriktionerna mot amerikanska exportörer av teknik till kinesiska telekomjätten Huawei. Företagen kommer tillåtas att sälja sina produkter under förutsättning att de inte utgör någon risk mot rikets säkerhet.

Inget datum är ännu satt för ett fysiskt möte mellan parterna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons