Annons
Nyheter

Här är jobben som är lättast att få i Skåne

Störst jobbchanser i Skåne finns just nu inom försäljning, service, vård och utbildning, rapporterar Arbetsförmedlingen.
Skåne • Publicerad 29 augusti 2018
Elektriker, sjuksköterskor och förskollärare är tre yrkesgrupper med stor brist på arbetskraft.
Elektriker, sjuksköterskor och förskollärare är tre yrkesgrupper med stor brist på arbetskraft.

Arbetsförmedlingen har nu uppdaterat sina så kallade länsprognoser för nära 200 yrken. Dessa prognoser visar vilka yrken som är hetast på arbetsmarknaden just nu och ett år framöver.

På listan över de yrken som har bäst chanser till jobb i Skåne finns civilingenjörer, elektriker, förskollärare, grundutbildade sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor, it-specialister, lastbilsförare, lärare, barnmorskor samt yrken inom bygg och anläggning.

Annons

Det är svårare för den som söker jobb som till exempel lagerarbetare, sekreterare vaktmästare och telefonist. När det gäller yrken på högskolenivå är det kärvt för till exempel banktjänstemän, chefssekreterare, marknadsförare och journalister.

Men överlag råder ett gott läge på arbetsmarknaden. Detta har också gjort att en del arbetsgivare börjat lätta på kraven om erfarenhet.

– Många arbetsgivare vill förstärka och ladda inför hösten, så det här är en bra tid att söka eller byta jobb. Eftersom många arbetsgivare har svårt att hitta den kompetens som de söker behöver de tänka om. Våga ta kontakt och berätta vad du kan bidra med, tipsar arbetsförmedlingens jobbsökarexpert Ellinor Wassberg.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons