Nyheter

Här är nattens händelser

Trelleborg Artikeln publicerades

SKÅNE/SVERIGE

En person är gripen efter skottlossningen i centrala Trelleborg på torsdagskvällen. Fyra män fördes till sjukhus, två av dem med skottskador.

– Det är ett stort utredningsarbete som vidtar nu, säger polisens vakthavande befäl Hans Nilsson.

Vid 03 på natten mot fredagen höll polisen på att avsluta sina insatser ute i centrala Trelleborg.

– Våra tekniker är i stort sett färdiga på platsen och även hundpatrullerna har gjort sitt jobb, säger Hans Nilsson.

Larmet om skottlossningen i centrala Trelleborg kom 22.30 på torsdagen. Fyra personer fördes med ambulans till sjukhusen i Malmö och Lund. Det ska inte röra sig om några livshotande skador, enligt Hans Nilsson.

En kraftig explosion har inträffat i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Malmö. Det rör sig om någon typ av sprängladdning.

– De är ganska kraftiga skador på både porten och inne i trappan på en hissdörr och även på en del lägenhetsdörrar, och det är säkerhetsdörrar. Det är ganska mycket splitter, säger Håkan Larsson, biträdande inre befäl vid Malmöpolisen, till TT.

Ingen person har skadats i händelsen. (TT)

VÄRLDEN

Det blev ingen uppgörelse om framtidens handel med utsläppsrätter i Bryssel.

– För medlemsstaterna var det viktigare att kunna satsa på el producerad från kolkraftverk än det faktiskt var att få fram klimatsmarta lösningar, säger EU-parlamentsledamoten Fredrick Federley (C).

EU-länderna och EU-parlamentet är fortsatt oense efter tuffa förhandlingar i mer än ett halvår. Förhoppningen var länge att torsdagens så kallade trilogförhandling i Bryssel skulle bli den sista. Men förhandlarna från EU-kommissionen, medlemsländerna och parlamentet kunde inte komma i mål den här gången heller, trots nattmangling. (TT)