Annons
Nyheter

Här är nattens händelser

Ett urval av nattens rubriker – lokalt och i omvärlden.
Publicerad 9 november 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

I centrala Hässleholm inträffade en bilbrand under natten. Bilen stod parkerad intill en byggnad men branden ska inte ha spridit sig.

Annons

I övrigt ska natten ha varit lugn och stilla, uppger polisen.

Blekinge

Vid midnatt rapporterade polisen om tre villainbrott som ska ha skett under onsdagskvällen i Hällevik i Sölvesborgs kommun. Vad som stulits är okänt.

I övrigt rapporterar polisen om en lugn natt i länet.

Sverige

Flera familjer i Norduppland har drabbats av utpressare under hösten.

I några fall har offren blivit uppsökta i hemmet och hotats med påhälsning av kriminella mc-gäng om de inte betalar en påhittad skuld, skriver Arbetarbladet.

Flest anmälningar till polisen om utpressning kommer från familjer i Älvkarleby.

Vanligaste metoden är att gärningspersonen söker upp någon och kräver pengar med hot om våld eller att bilder av privat karaktär blir offentliga.

Men polisen uppmanar de drabbade att aldrig betala utpressarna. Pengakraven har rört sig om mellan ett par tusenlappar till hundratusentals kronor. (TT)

Annons

En asfaltsbil lastad med gasoltuber har fattat eld på Arlandaleden intill Arlanda flygplats utanför Stockholm.

Ombord finns gasolbrännare med 400 liter gasol, men det är ännu okänt varför bilen började brinna.

– Det förekommer ingen risk för omkringliggande hus eller andra fordon och ingen har skadats, säger Anette Bäcklin vid Räddningstjänsten i Stockholm.

Branden kommer ta en stund att släcka men är enligt Räddningstjänsten under kontroll. (TT)

Världen

Polisen i Colombia har beslagtagit tolv ton kokain. Enligt landets president Juan Manuel Santos är det det största beslaget i landets historia.

Drogerna lagrades under jord i ett område där många bananodlare har sin verksamhet i departementet Antioquia. Runt 400 narkotikapoliser stormade fyra farmar och hittade kokainet.

Värdet uppskattas till runt 360 miljoner dollar, runt tre miljarder svenska kronor.

Annons

I och med det senaste fyndet har polisen beslagtagit 362 ton narkotika hittills i år. Under 2016 beslagtogs sammanlagt 317 ton. (TT)

USA:s vicepresident Mike Pence är i Texas och möter människor som överlevde massmordet i kyrkan i det lilla samhället Sutherland Springs, och anhöriga till offren. Han deltar en utomhusmässa med de sörjande.

En videokamera fångade dådet och myndigheterna har nu offentliggjort namnen och könen på de 26 personer som dog: tio kvinnor, sju män, åtta barn och ett ofött barn.

Det yngsta offret var endast ett år, det äldsta var 77. (TT

Cecilia Karlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons