Annons
Nyheter

Här är nattens händelser i Skåne

Husvagn totalförstörd i brand och kvinna skadad efter MC-olycka.
Publicerad 3 juni 2018

Skåne

En husvagn förstördes under natten på Vinslövs camping i en brand. Husvagnen var helt övertänd när räddningstjänst kom till platsen som istället lade fokus på att se till att branden inte spred sig i gräset intill.

Annons

Ingen person kom till skada eller befann sig i närheten av branden.

Räddningstjänsten misstänker att branden var anlagd.

Sverige

En kvinna i 20-årsåldern i Malmö har skadats sedan hon fallit av en motorcykel under färd. Motorcykelföraren är misstänkt bland annat för att ha smitit från olycksplatsen.

Olyckan inträffade vid 19-tiden på lördagen på E6 vid trafikplats Petersborg. Kvinnan fördes till sjukhus. Enligt Region Skåne har hon allvarliga skador.

– Föraren är gripen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region Syd.

Förutom att ha avvikit från olycksplatsen misstänks mannen, som är i 30-årsåldern, för grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik. (TT)

En ung man knivhöggs under lördagskvällen i ryggen i Västerås. Han kom in till akuten själv och blödde kraftigt. Polis tillkallades, och när patrullen var på sjukhuset dök ytterligare en skadad man upp, rapporterar VLT.

Polisen misstänker att båda skadats i samband med att ungdomar bråkat i staden.

Den först skadade är i 20-årsåldern och enligt polisen inte livshotande skadad. Den andre, jämnårig med den förste, hade en sårskada i huvudet.

Annons

– Vi har gjort vissa fynd men ingen person är gripen, säger Mats Länn, befäl vid polisens regionledningscentral, till VLT.

Två anmälningar om grov misshandel respektive misshandel har upprättats. (TT)

En skogsbrand bröt sent på lördagskvällen ut vid E4:an utanför Norrköping i höjd med Stenkullen, rapporterar SVT Nyheter Öst. Oroliga bilister som sett lågorna larmade räddningstjänsten.

Till en början spred sig branden fort i terrängen, och det fanns viss spridningsrisk. 20–25 brandmän från tre stationer har jobbat med branden.

Under natten lugnade situationen ned sig, och eftersläckningsarbete inleddes.

– Vi kommer att vara på där hela natten där, sedan kommer markägaren få ta över arbetet, säger Martin Eriksson, operatör vid Räddningstjänsten östra Götaland, till SVT. (TT)

En polis blev under lördagskvällen slagen i ansiktet i Enköping av en man som blivit knivhuggen, rapporterar TV4 Nyheterna.

Polisen åkte på ett larm om en knivskadad man i 50-årsåldern. När polispatrullen kom fram till platsen var mannen, som var berusad och som blivit knivskuren i handen, aggressiv.

– Han välkomnade patrullen genom att slå en av poliserna i ansiktet, så han blev sprejad med pepparspray och är nu själv misstänkt för brott, säger Daniel Ågren, befäl vid polisregion Mitt, till Enköpings-Posten.

Han misstänks för våld mot tjänsteman. Ingen har gripits för knivskärningen.

Annons

Den attackerade polismannen behövde inte uppsöka sjukhus. (TT)

Världen

Två klättrare har omkommit i nationalparken Yosemite i Kalifornien i USA. De befann sig på klippformationen El Capitan när de föll, skriver CNN.

– Omständigheterna kring fallet utreds och vi försöker förstå vad som hände, säger parkansvarige Jamie Richards.

För några veckor sedan omkom en vandrare som gick uppför leden Half Dome Trail i parken. Det var det första dödsfallet på leden sedan 2010 och det första i parken under 2018. (TT)

Jasmin FrljevicSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons