Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Brand i garage. Polis hotades av man. Biljakt i Kristianstad. Rån i Helsingborg.

SKÅNE

Det har brunnit i en carport i Kävlinge kommun under natten. Två bilar och garaget är helt förstörda och ett förråd har skadats av brand och rök.

Byggnaderna stod på samma tomt som en villa som dock har klarat sig. Inte heller någon person ska ha skadats.

Polisen kan inte utesluta brott och har därför skrivit en anmälan om mordbrand.

En man i 40-årsåldern har gripits av polisen under natten. Han frihetsberövades i centrala Ystad efter att ha hotat en polis och satt sig till motvärn.

Mannen är misstänkt för hot mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman. Polisen ska inte ha blivit skadad.

Den misstänkte mannen behöver nyktra till innan han kan förhöras.

Föraren av en bil körde från polisen i Långebro, Kristianstad, under natten. Bilen kör bland annat på fel sida i en rondell och in i en stolpe, där färden tog slut.

Föraren springer från platsen och polisen lyckas inte hitta hen, trots sök med hund från platsen.

Bilisten är misstänkt för bland annat vårdslöshet i trafik och smitning från olycka.

En man blev sent på lördagskvällen rånad av flera gärningsmän i Helsingborg. Enligt polisen har mannen fått stick- eller skärskador och blev tvingad att ta av sig jackan.

Mannen är förd till sjukhus med ambulans, enligt polisen är hans skador inte livshotande.

Polisen letar efter den bil som gärningsmännen ska ha lämnat platsen med. Händelsen rubriceras som grovt rån.

SVERIGE

En 33-årig man har förts med ambulanshelikopter till sjukhus efter att ha blivit knivskuren i Töreboda, rapporterar Mariestads-Tidningen.

Larmet kom strax före midnatt.

– Det är en man som har fått skador i kroppen av något vasst föremål. Vi kunde gripa en man i närområdet odramatiskt, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till TT.

Brottet ska ha skett utomhus, och en plats spärrades av för teknisk undersökning.

Den skadade mannen vårdas på Skaraborgs sjukhus. Skadorna bedöms inte som livshotande. Den gripne mannen anhölls under natten. Han är misstänkt för försök till mord. (TT)

En person i 40-årsåldern har skadats av ett stickvapen på ett behandlingshem i närheten av Katrineholm.

En man i 30-årsåldern har gripits, misstänkt för mordförsök, skriver polisen på sin sajt.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, och offret har förts till sjukhus med allvarliga skador. (TT)

VÄRLDEN

Sju gruvarbetare har omkommit och tre andra har skadats i en kolgruva i området Chongqing i sydvästra Kina, rapporterar statliga nyhetsbyrån Nya Kina.

Olyckan inträffade på lördagen då en container lossnade och rasade ned i gruvschaktet.

De skadade fördes till sjukhus efter olyckan, som kommer att utredas.

Gruvolyckor med dödlig utgång är vanliga i Kina. 21 gruvarbetare omkom i en olycka i östra Kina i oktober. I december 2016 omkom sammanlagt 59 människor i explosioner i två kolgruvor i Inre Mongoliet och i provinsen Heilongjiang. (TT)

Fyra människor befaras döda efter att en räddningshelikopter kraschat i ett bergigt område nära staden Porto i Portugal.

Två piloter, en sjuksköterska och en läkare fanns ombord enligt public service-kanalen RTP och tidningen Correio da Manhã. Runt 200 räddningsarbetare söker efter helikoptern, enligt räddningstjänsten.

Helikoptern kraschade i dåligt väder vid klockan 18.30 på lördagen efter att ha släppt av en patient på ett sjukhus i Porto. (TT)

SPORT

Den skånske boxaren Sven Fornling är ny IBO-världsmästare i lätt tungviktsboxning. 30-åringen vann lördagens titelfajt i Hamburg mot den regerande världsmästaren, tysken Karo Murat, på poäng efter ett enhälligt domslut, skriver Aftonbladet.

Matchen mot Murat om IBO-bältet skulle egentligen ha gått redan i september, men tysken skadade sig och matchen sköts upp.

Nu blev det en jämn fajt där Fornling till slut var den starkaste boxaren, bland annat sedan Murat åkte på ett poängavdrag efter att ha utdelat ett slag mot bakhuvudet på svensken i den elfte ronden. (TT)

Rasmus Dahlin gjorde mål och noterades för två assist när Buffalo mötte Washington i en jämn match i NHL-ishockeyn, som fick avgöras på straffar. Det är första gången som rookien gör tre poäng i den nordamerikanska proffsligan.

Stjärnrookien Dahlin har haft en fin start på NHL-karriären. Under natten mot söndagen kom säsongens tredje mål, när han i tredje perioden plockade upp en retur från målvakten Pheonix Copley i numerärt överläge.

– Jag bara sköt och den gick under klubbhandsken, säger Dahlin efter matchen. (TT)