Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Polis sköt mot en man som gick till angrepp i Malmö.
Misstänkt narkotikabrott i Karlskrona.
i Limhamn i Malmö har eldhärjats under natten.\nsom anmälts försvunnen utanför Hjo har hittats död, rapporterar P4 Skaraborg.\nhar omkommit i ett kraftigt jordskalv i Mexiko, och dödstalet väntas stiga ytterligare. • Publicerad 20 september 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Polisen har skottskadat en man i Malmö. Mannen gick till angrepp mot en polispatrull vid ett ingripande, enligt Skånepolisen.

Annons

Angreppet är "av sådan art att polismännen avlossar verkanseld mot mannen", skriver polisen.

– Det kommer att ske två parallella utredningar, en av det misstänkta mordförsöket och en av polisens agerande, säger Mikael Lind, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

Han vill inte kommentera hur många skott som avlossades eller om mannen var beväpnad.

Mannen har förts till sjukhus med allvarliga skador. Han är misstänkt för försök till mord. En utredning av skjutningen, som skedde vid tvåtiden, har inletts. En åklagare från enheten för särskilda utredningar ska granska polisens agerande. (TT)

Räddningstjänsten sköt hål på glasflaskor för att de inte skulle explodera.

Gasflaskorna fanns i anslutning till byggnaden och var påverkade av värmen från branden. Därför beslutade räddningstjänsten att skjuta hål på de två flaskorna för att lätta på gastrycket.

Räddningstjänsten tog hjälp av en hjullastare för att få fram flaskorna, som fanns i ett skåp utanpå byggnaden. (TT)

Blekinge

Ambulans åkte till en lägenhet i Karlskrona tidigt på natten till onsdagen efter larm om en misstänkt överdos.

Kvinnan fördes till sjukhus. I samband med detta kom även polis till platsen varpå lägenhetsinnehavaren, en man, nu misstänks för ringa narkotikabrott (innehav och eget bruk).

Annons

Sverige

Mannen gav sig ut på en cykeltur i går kväll men när han inte återvände slog anhöriga larm. Sökandet efter honom skedde bland annat med helikopter och hundpatrull.

Polisen misstänker inget brott i samband med dödsfallet.

Mannens anhöriga har underrättats. (TT)

Bland annat har 21 barn omkommit när en skola kollapsade.

Människor befaras fortfarande vara instängda under rasmassor. (TT)

Orkanen Maria har växt sig starkare igen, och har drabbat de Amerikanska Jungfruöarna på sin väg mot Puerto Rico.

På ön Saint John – en av Jungfruöarna, som även drabbades av orkanen Irma för två veckor sedan – vittnar folk om att det regnar sidledes och att träden böjer sig i hårda vindar.

USA:s orkancenter NHC uppmanar alla att skynda på med förberedelserna inför den livsfarliga orkanen som närmar sig med förödande vindar, regn och översvämningar, och med högsta ihållande vindhastigheter på över 75 meter per sekund. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons