Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

I Kristianstad började en bil, som till synes var övergiven, brinna.
Ett misstänkt rattfylleri rapporterades i Hässleholm.
Publicerad 5 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Räddningstjänsten larmades om bilbranden på Industrigatan strax före midnatt. Det fanns ingen spridningsrisk och enligt räddningstjänsten ska ett vittne ha uppgett att bilen stått övergiven vid platsen sedan en tid tillbaka.

Annons

Polis stoppade och kontrollerade en personbil på väg 119 i Hässleholm vid 01-tiden. Föraren, en man i 55-årsåldern, omhändertas av patrullen på grund av misstankar om rattfylleri.

I Höllviken ska någon okänd tagit sig in i ett bageri och stulit växelkassan. Polis larmades om händelsen vid 02.15-tiden och en patrull skickades till platsen för kontroll och eventuell spårsäkring, uppger polisen på sin hemsida.

Sverige

En förskola i Sandviken har förstörts i en brand. När brandkåren kom fram brann det rejält i byggnadens vindsutrymmen. Delar av taket rasade in. Halva huset är totalförstört, och den andra halvan har rök- och vattenskador, enligt Gästrike räddningstjänst.

Brandorsaken är oklar. Polisen har rutinmässigt inlett en förundersökning om mordbrand. Enligt räddningstjänsten sade personen som larmade att det brann utvändigt på fasaden.

Larmet om branden på Solgårdens förskola kom vid 21.30-tiden. Tidigt på natten var branden under kontroll. Ingen har skadats. (TT)

E4:an norr om Hudiksvall är avstängd sedan 01.30-tiden efter en större trafikolycka där bilar åkt av vägen. Åtta fordon, både personbilar och lastbilar, är inblandade.

Ingen person har skadats, men flera timmar efter olyckan var vägen fortfarande avstängd i båda riktningarna.

SMHI har gått ut med en klass 1-varning för snöfall vid kusten i Gävleborgs län, där olyckan inträffade, och i Västernorrlands län. Det kan fram till fredag morgon snöa 10–20 centimeter, enligt varningen. (TT)

Annons

Världen

Tre personer saknas fortfarande efter ett broras i Peru. Inledningsvis talades det om att 16 personer var saknade.

Bron kollapsade i torsdags i en dalgång nordväst om ruinstaden Machu Picchu efter kraftiga regn. 14 personer skadades, varav fem allvarligt.

Bron byggdes 2015 men var stängd för underhåll när olyckan inträffade. Många personer befann sig ändå på bron vid tillfället. (TT)

Tiotusentals människor är utan ström sedan en så kallad bombcyklon slagit till mot USA:s östkust.

Över 5 000 flyg ställdes in i snökaoset och skolor har hållits stängda. Varningar hade utfärdats för östkusten från North Carolina till Maine, med snöfall med vindbyar på över 30 meter per sekund.

I Bostonområdet föll tre decimeter snö, och mer väntas enligt prognosen. I delar av New Jersey har det fallit över fyra decimeter nysnö. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons