Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En avliden i Helsingborgsbrand. Bil in i träd norr om Sjöbo, men ingen kvar på platsen.
Publicerad 16 januari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En person har omkommit i en lägenhetsbrand i centrala Helsingborg.

Annons

Flera boende i flerfamiljshuset larmade om branden vid 02-tiden.

– När vi kommer fram så är det rök i hela trapphuset. Vi går in i lägenheten som brinner och lyfter ut en person som vi lämnar över till sjukvården, säger Ronny Möller, inre befäl hos räddningstjänsten, till Helsingborgs Dagblad.

Branden kunde snabbt släckas och ingen i huset behövde evakueras. Vad som orsakat branden är oklart. Polisen kommer att göra en teknisk undersökning av brandplatsen. (TT)

En personbil uppges ha åkt in i ett träd på väg 104 norr om Sjöbo på tisdagsmorgonen.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen, som ska ha skett i riktning mot Harlösa, klockan 06.39. Räddningstjänst och ambulans åkte till platsen.

Men ingen person behövde föras till sjukhus inledningsvis, enligt SOS Alarms händelseinformation som också uppger att det inte var någon kvar på platsen. Polis ska ha åkt dit med hund för att söka efter föraren.

Det var begränsad framkomlighet på E65 mellan Skurup och Svedala på tisdagsmorgonen, enligt Trafikverket. Detta eftersom flera lastbilar stod stilla i höjd med Lemmeströ.

På väg 13 söder om Sjöbo ska det också ha varit begränsad framkomlighet då man höll på att bärga en lastbil. Men Trafikverket har satt prognosen till klockan 07.15.

Och på väg 108 norr om Svedala ska halva vägbanan ha blockerats av ett nerfallet träd. Där är prognosen för arbetet satt till klockan 08.

Blekinge

Annons

En bil och en buss krockade i Ronneby vid 07.30-tiden. Och en stund tidigare hade en buss åkt av E22 utanför Ronneby.

Världen

Ännu ett fartyg har hittats i havet utanför Japan. Myndigheterna fann åtta kroppar, och bedömer att båten är det senaste i raden av "spökskepp" från Nordkorea. Kropparna hade börjat förmultna, enligt polisen.

Enligt en lokal tv-kanal hittades en bild på den förre nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Il i båten.

I fjol hittades 104 båtar, som tros vara nordkoreanska fiskare som sökt sig för långt bort, drivandes utanför den japanska kusten. (TT)

Fortfarande saknas tre personer efter förra veckans dödliga jordskred i Kalifornien i USA där 20 personer omkom. En fjärde person, en 53-årig man, hade listats som saknad men hittades i Ventura.

Totalt 65 bostadshus har förstörts helt, och över 450 har skadats, i och omkring samhället Montecito.

I helgen anlände ytterligare 900 personer till området för att arbeta med räddningsinsatsen efter jordskreden, som orsakats av kraftiga regn. (TT)

Minst nio byggarbetare omkom och fem skadades när en bro under uppbyggnad föll ihop i centrala Colombia.

Bron i Chirajara ska när den blir färdig bli en del av en motorväg mellan huvudstaden Bogotá och staden Villavicencio.

Orsaken till kollapsen på måndagen, där delar av bron rasade ner i en ravin, är oklar och kommer att utredas. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons