Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Brand i elskåp spred sig till radhuslänga utanför Kristianstad. Man anhållen efter att ha brutit mot kontaktförbud.
Publicerad 23 februari 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Tidigt på fredagsmorgonen började det brinna i ett elskåp i Vinnö utanför Kristianstad. Larmet kom klockan 06.16. Räddningstjänst, ambulans och polis åkte till platsen.

Annons

Elskåpet, som står nära en radhuslänga, ska ha brunnit med öppna lågor.

– När vi kommer fram visar det sig att den här branden har gått in i bjälklag och trossbotten i fastigheten. Så vi har fått bryta upp föra att komma åt glödbränderna. Det känns som att vi har kontroll på det just nu, säger Dan Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad, klockan 07.20.

Räddningstjänsten gör då efterkontroller och vädrar ut rök. Ingen person ska ha skadats.

Polisen misstänker inget brott i samband med branden och uppger att elskåpet ska ha självantänt.

En man i 30-årsåldern greps av polis strax efter klockan 03 på natten till fredagen. Han ska ha överträtt ett kontaktförbud hos en kvinna i Kristianstad och anhölls senare under natten.

Blekinge

En kvinna i 60-årsåldern ska ha betett sig illa mot sina grannar i Ronneby på torsdagskvällen.

Det var vid klockan 21.40 som kvinnan greps i Ronneby.

– Hon är misstänkt för olaga hot och ofredande mot sina grannar i ett flerfamiljshus. Hon ska ha uttryckt sig hotfullt och ofredat dem genom att spotta på dem och bete sig illa, säger Jessica Mårtensson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Kvinnan anhölls senare. Polisen kommer att fortsätta utreda händelsen under fredagen.

Annons

Sverige

En man avled efter att ha kört ner med bil i vattnet vid Bokenäs färjeläge, väster om Uddevalla, rapporterar P4 Väst. I bilen färdades även en nioårig pojke.

Larmet om olyckan kom vid 22-tiden på torsdagskvällen, då bilen kört igenom bommarna och ned i vattnet.

Pojken lyckades ta sig ur bilen och simma till land. Han ropade på en privatperson som sprang fram och såg bilföraren ligga i vattnet.

– Då dyker han i och lyckas få upp honom på kajen. Det är en hjälteinsats av den mannen, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Livräddande insatser påbörjades för att rädda mannen innan han togs om hand av räddningstjänsten. Han fördes till sjukhus med helikopter men avled sedan på sjukhuset. (TT)

En polisbil har satts i brand utanför polishuset i Trollhättan sent på natten.

– Det var en patrull som var inne på en station och hade parkerat bilen utanför. Sedan är det en eller flera okända gärningsmän som häller tändbar vätska på radiobilen och tänder eld på den, säger Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Inga poliser har skadats i samband med händelsen.

Platsen är avspärrad och bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning. (TT)

Annons

Världen

En polisman har avlidit i Bilbao i norra Spanien efter sammandrabbningar mellan fotbollshuliganer inför en match i Europa League mellan Spartak Moskva och Athletic Bilbao.

Polismannen avled på sjukhus efter att han drabbats av en hjärtattack när den baskiska polisstyrkan Ertzaintza försökte stoppa slagsmål på gatorna mellan huliganerna.

Minst fem personer greps. (TT)

En beväpnad polis som befann sig vid gymnasieskolan Marjory Stoneman Douglas High School under skolskjutningen har lämnat sin tjänst. Han gick inte in på skolan och konfronterade skytten utan stod kvar utanför, visar en intern utredning.

Polisens agerande fångades på övervakningsbilder under masskjutningen i Florida, USA.

– Vad jag såg var en polis som kom till den västra sidan av byggnad 12, intog position, men aldrig gick in, säger polischefen Scott Israel, och hänvisar till den del av skolan där skytten avlossade flest skott.

Enligt Israel varade skolskjutningen i sex minuter och polismannen kom till byggnad 12 omkring 90 sekunder efter att det första skottet avlossats. Han stod sedan och tvekade utanför byggnaden i minst fyra minuter. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons