Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Flera misshandelsfall i Skåne. En man gripen.

Skåne

En 32-årig man greps vid 03-tiden vid ett uteställe på Stortorget i Malmö. Han misstänks ha slagit en 27-årig man i huvudet. Mannen greps först av ordningsvakter varpå polis sedan tog över och gjorde en misshandelsanmälan.

Vid klockan 00.41 skickades polis till Norra Storgatan i centrala Helsingborg där tre unga män ska ha blivit misshandlade av flera andra män. Det resulterade i tre anmälningar om misshandel samt en om hets mot folkgrupp då flera av de misstänkta gärningsmännen ska ha gjort ”Sieg Heil"-tecken, uppger polisen.

Och i Eslöv ska en 26-årig man ha blivit slagen av flera gärningspersoner vid ett bråk på Södergatan i centrum vid 02-tiden. Polisen har gjort en anmälan om misshandel, men på lördagsmorgonen är ingen person gripen.

Den skadade mannen kontrollerades av ambulanspersonal, men han ska inte ha förts till sjukhus, enligt polisen.

Sverige

Två män misstänks ha våldtagit en 27-årig kvinna utomhus i Gottsunda på lördagsmorgonen.

– Hon tog sig sedan ned till stan och anmälde saken, säger Tommy Karlsson, jourhavande förundersökningsledare.

Kvinnan fördes till sjukhus. Eftersom det rör sig om två gärningsmän ser polisen inget samband med de två våldtäktsförsök som anmälts tidigare under helgen.

En 23-årig kvinna blev överfallen strax efter klockan 03 i centrala Uppsala. En främmande man försökte slita av kvinnan kläderna, men sprang sedan därifrån.

– Hon var väldigt chockad, men är fysiskt oskadd, säger Andrew Tomkinson, vakthavande polisbefäl.

Ingen har gripits, men polisen har ett bra signalement.

– Vi hade ett liknande ärende natten till fredagen. Även det räknas som våldtäktsförsök, säger Tomkinson. (TT)

Världen

Två personer har omkommit efter att ha blivit påkörda av ett tåg vid Alna station i Oslo. Det verkar röra sig om en olycka, enligt polisen.

Larmet kom strax efter klockan 23.

– Två personer hade körts på av tåget vid Alna station. Räddningstjänsten ryckte ut och de behandlades på plats. Kort därefter bekräftades de döda, säger Vidar Pedersen vid Oslopolisen.

Polisen har under natten hört vittnen om det inträffade. Olyckan skedde inte vid själva stationen men i anslutning till stationsområdet när personerna befann sig på spåret. (TT)

En storm har dragit in över nordöstra USA med vindbyar på upp till 36 meter per sekund.

Minst fem personers död kopplas till ovädret, bland dem en elvaårig pojke i delstaten New York som omkom när ett träd kraschade in i hans hem. Även en sexårig pojke i Virginia har omkommit i en trädolycka. Han låg och sov när trädet föll över bostaden och avled senare på sjukhus.

Nära två miljoner byggnader är utan ström. I Boston har gator översvämmats och i huvudstaden Washington har myndighetsbyggnader stängts. Flyg och tåg har ställts in i regionen. I Virginia har guvernören Ralph Northam förklarat katastroftillstånd.

Väderprognosen för lördagen ser bättre ut. (TT)