Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Kvinna till sjukhus och man gripen efter misstänkt misshandel. Svarttaxirån i Bromölla.
Publicerad 1 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En man i 55-årsåldern greps i Skurups kommun på påskaftonens kväll.

Annons

– Han är misstänkt för misshandel av sin hustru, säger Tenny Eriksson, jourförundersökningsledare vid polisen i Ystad.

Kvinnan fördes till Skånes universitetssjukhus i Malmö.

– Hon hade en hel del märken på kroppen efter att han slagit, säger Eriksson.

Mannen ska förhöras när han nyktrat till.

En svarttaxifärd i Bromölla slutade i bråk och ett misstänkt rån. En person är gripen.

Det uppstod bråk när en grupp personer åkte med en svarttaxi i Bromölla under natten till söndag, skriver polisen på sin hemsida.

En av passagerarna tog fram pengar för en extra sträcka som de hade åkt, men han ångrade sig och började ta sig ut ur bilen i stället för att betala. Då ska svarttaxiföraren ha ryckt åt sig pengarna och puttat ut mannen ur fordonet – för att sedan köra därifrån.

Polisen larmades efter händelsen till Råbyvägen i Bromölla och föraren av svarttaxin greps efter att polisen mött fordonet. Han är nu misstänkt för rån och olaga yrkesmässig persontrafik.

Blekinge

En man i 25-årsåldern har anhållits efter ett bråk med grannar på Kungsmarken på påskaftonskvällen.

Annons

– Det är någon form av grannfejd, säger Jessica Mårtensson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

En man och en kvinna utsattes för misshandel, enligt anmälan.

– Det ska vara slag mot ansikte och mage, säger Mårtensson.

Ingen av dem ska ha behövt föras till sjukhus, enligt polisen som fick kännedom om händelsen klockan 20. Den misstänkte greps några timmar senare.

Sverige

En 39-årig kvinna har omkommit i en trafikolycka på E16 norr om Borlänge under kvällen, skriver Aftonbladet. Förutom kvinnan satt en man i 30-årsåldern i bilen.

– Båda fördes till sjukhus med ambulans. Kvinnan avled, men mannen klarade sig med lindriga skador, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen, till tidningen.

Bilen körde av vägen, genom ett vajerräcke och in i ett viltstängsel. Bilen klipptes upp för att föraren skulle kunna tas ut. (TT)

En ung man blev under kvällen bortförd till ett kalkbrott utanför Örebro där han rånades och misshandlades, rapporterar flera medier.

– Gärningsmännen hotade honom med kniv och tvingade med sig honom till ett kalkbrott där de sedan rånade honom på värdesaker och kontanter, säger Erik Hiding, vakthavande befäl vid polisen, till Nerikes Allehanda.

Annons

Mannen är lindrigt skadad. Händelsen rubriceras som rån, misshandel och olaga frihetsberövande. (TT)

Världen

Över 1 100 personer har gripits i Etiopien efter undantagstillståndet som följde på premiärminister Hailemariam Desalegns plötsliga avgång förra månaden, rapporterar det statskontrollerade etermediebolaget Fana.

Till efterträdare har utsetts Abiye Ahmed som också företräder det totalt dominerande partiet EPRDF. Han är den förste partiledaren som tillhör den marginaliserade och upproriska folkgruppen oromo. Den 42-årige Abiye Ahmed svärs in nästa vecka.

De som gripits för att ha brutit mot undantagstillståndet anklagas bland annat för att ha dödat civila och medlemmar i säkerhetsstyrkor, stuckit hus och finansiella institutioner i brand och blockerat vägar. (TT)

Fem poliser har gripits misstänkta för att vara ansvariga för den katastrofala branden vid en polisstation i Venezuela.

Tumult uppstod när det började brinna under ett upplopp vid den överfulla arresten i norra Venezuela i veckan. 68 personer omkom i branden.

Uppgifterna om att fem poliser misstänks vara ansvariga för katastrofen kommer från riksåklagaren Tarek William Saab, som inte går in på några detaljer. Vittnen har talat om att det utbröt skottlossning mellan polis och fångar och en änka har anklagat polisen för att ha hällt ut bensin vilket fått branden att sprida sig mellan de trånga cellerna. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Linnea WedelinSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons