Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En tonåring i Östra Göinge kommun blev hotad och rånad av en okänd gärningsperson.
I Lund skedde en skottlossning mot en bostad men ingen person kom till skada.
Publicerad 14 april 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En kille i tonåren ska ha blivit upptryckt mot en vägg i Broby, i Östra Göinge kommun, och avtvingad bland annat sin mobiltelefon. Händelsen ska ha inträffat strax efter midnatt.

Annons

Vid 01.20-tiden fick polisen in samtal om att en skottlossning hörts i närheten av Fäladstorget i Lund. På plats konstaterar man att åtminstone ett skott har gått in genom ett fönster till en bostad. Ingen person ska dock ha kommit till skada.

Ingen misstänkt person har gripits, polisen har upprättat en anmälan om mordförsök.

Sverige

Polisen larmades om en skottlossning i Mölndal, söder om Göteborg, på fredagskvällen. En man i 25-årsåldern hittades skadad i en bostad.

– Han var träffad med några skott. Jag vet inte med hur många men det var fler än ett, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Två personer sågs lämna platsen i en bil och polis har sökt efter dem med bland annat hund och helikopter.

Den skjutne mannen fördes till sjukhus i ambulans. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Hans tillstånd är allvarligt men stabilt, enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour.

Polisens kriminaltekniker söker igenom bostaden och platsen är avspärrad. Ingen person är gripen. (TT)

Annons

Världen

USA har tillsammans med Frankrike och Storbritannien anfallit Syrien. Den samordnade attacken är ett svar på regimens misstänkta användning av kemvapen.

Beskedet kom i direktsänd tv klockan 03 svensk tid. (TT)

När rymdkapseln Dragon lastar av vid Internationella rymdstationen (ISS) når Danmarks största rymdprojekt hittills sitt mål.

Det 314 kilo tunga rymdobservatoriet Asim har under fredagen installerats utvändigt på stationen med hjälp av en robotarm. Det ska fotografera och kartlägga blixtfenomen i jordens atmosfär, för att utreda hur elektriska urladdningar påverkar klimatet.

Asim-projektet sker under den europeiska rymdmyndigheten ESA:s paraply, men i dansk regi och den danska staten har betalat merparten av de ungefärliga 350 miljoner kronor det kostat. Planeringen har pågått sedan 1999. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons