Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Förrådsbrand utanför Trelleborg. Utredning om misstänkt mordbrand efter tvättstugebrand i Arlöv.
Skåne
Publicerad 10 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Räddningstjänsten ryckte ut till en brand i en byggnad strax öster om Skegrie på natten till torsdagen.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen vid Snarringevägen klockan 02.13 på natten till torsdagen. Det brann med öppna i lågor i byggnaden, en villa med tillbyggt förråd.

Annons

Fotograf på plats uppger att det är växthus på båda sidor om byggnaden. Rökdykare ska ha varit uppe på förrådet.

Räddningstjänst från flera stationer (Trelleborg, Klagstorp, Vellinge, Svedala och Staffanstorp) samt ambulans åkte till platsen. Räddningstjänsten arbetar med att släcka branden och ska ha börjat få kontroll över den, meddelar SOS Alarms händelseinformation vid 03-tiden.

Ingen person har skadats fysiskt, enligt Räddningstjänsten syd som samtidigt hade insatser vid byggnader i både Arlöv och Kävlinge.

Till en början fanns risk för att branden skulle sprida sig till själva villan, men det ska räddningstjänsten ha kunnat förhindra. Det är oklart hur branden startade.

Flera personer fick evakueras med stegbil vid en brand i en tvättstuga på Virvelvägen i Arlöv under natten. De kontrollerades av ambulanspersonal.

Det var vid klockan 02.20 som räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen där trappuppgången fyllts med rök. Polisen har gjort en anmälan om mordbrand, men ingen person har gripits som misstänkt på torsdagsmorgonen.

Sverige

En person hittades sent på onsdagskvällen skottskadad i en lägenhet i östra Göteborg.

– Mannen hade en skottskada i ena armen. Han var kontaktbar när han fördes till sjukhus. Han har opererats under natten, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel och grovt vapenbrott.

Annons

Larm om en skottlossning i stadsdelen Björkekärr kom efter klockan 23. I en lägenhet hittades en skjuten man i 25-årsåldern.

– Vi misstänker att skottlossningen har skett i lägenheten, säger Göran Carlbom.

En man i 30-årsåldern som också befann sig i lägenheten har hämtats in till förhör. (TT)

Det kommer att vara fortsatta störningar i tågtrafiken under Kristi himmelsfärds dag, efter ett tidigare elfel.

En nedriven kontaktledning sinkade trafiken rejält under onsdagen och det blev stopp på södra stambanan i Norrköping. Spåren har nu kunnat öppnas igen, men det kommer ändå att vara följdförseningar.

– Det kommer fortfarande att vara förseningar och inställda tåg att vänta trafikdygnet ut, säger Therese Strömberg vid Trafikverkets pressjour. (TT)

Världen

Ett gisslandrama som pågått på ett högsäkerhetsfängelse i Depok i Indonesien är över. Nästan alla de militanta islamister som varit inblandade har gett upp, uppger en polischef.

Tidigare har det rapporterats att fem poliser och en fånge dödats. Ett vittne har uppgett för Reuters att flera explosioner hörts inifrån fängelset.

Oroligheterna bröt ut bara dagar efter det att tre personer gripits för att ha planerat terrordåd mot polishögkvarteret. (TT)

Annons

Israel bekräftar att landets militär har angripit militära mål i Syrien – tiotals iranska militäranläggningar ska ha träffats. Beskjutningen följer på iranska attacker mot israeliska baser på Golanhöjderna, enligt Israel.

Kring midnatt lokal tid sköts omkring 20 projektiler, troligen raketer, av iranska styrkor mot Golanhöjderna – ett syriskt gränsområde som ockuperas av Israel sedan sexdagarskriget 1967, enligt en talesperson för den israeliska militären.

Enligt talespersonen finns det inga rapporter om att människor skadats, och skadorna på de israeliska militärbaserna ska vara "begränsade".

Flera baser har träffats, men en del raketer har stoppats, enligt Israel. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons