Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Skottlossning mot nattklubb i Malmö. Kraftig smäll i trapphus i Landskrona.
Publicerad 18 augusti 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Strax efter klockan 05 på lördagsmorgonen avlossades flera skott mot nattklubben Etage i centrala Malmö, rapporterar flera medier.

Annons

Larmen om skottlossning kom in strax efter att nattklubben stängde och enligt polisen har flera skott avlossats mot fasaden.

Klubben arrangerade enligt Aftonbladet en efterfest efter Steve Angello-spelningen som avslutade Malmöfestivalen.

– Lyckligtvis blev ingen skadad, det rör sig många människor i det här området, säger Kim Hild vid polisen till tidningen.

Platsen är avspärrad och polisen arbetar nu med att samla in vittnesuppgifter samt gå igenom bilder från övervakningskameror i området. En teknisk undersökning kommer att genomföras och en vapenhund ska användas för att säkra spår.

Det finns i nuläget ingen gripen för händelsen. (TT)

Och vid Silvergården i Landskrona ska det ha varit en kraftig smäll i ett trapphus i natt. Polis larmades dit klockan 02.46.

Två dörrar fick skador, enligt polisen. Men ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

Polisen har gjort en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet och tekniker ska undersöka platsen.

Sverige

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter en singelolycka med fyrhjuling på natten till lördagen.

Annons

Larmet om olyckan på riksväg 26 vid Otterbäcken i Gullspångs kommun kom klockan 02.43. Räddningstjänst och ambulans skickades till platsen. Även polis var där.

– En fyrhjuling har voltat. En person är avförd med ambulanshelikopter, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Personen fördes till Universitetssjukhuset i Örebro och ska ha fått skallskador, enligt polisen i Skövde.

– Vi har tagit fyrhjulingen i beslag och så får vi ta blodprov på personen, säger Andreas Olovsson, stationsbefäl.

Enligt en kommuniké från sjukhuset ska tillståndet för personen vara livshotande.

Sent på fredagskvällen larmades polisen i Göteborg till två bilbränder i Majorna.

– Det första larmet kom vid 22.30. De här två adresserna ligger ungefär 250 meter från varandra. Man pratar om folk maskerade med huvor på bägge ställena så vi utgår från att det är samma människor, säger Per Sahlgren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Flera vittnen finns till de nya bränderna och polisen har sökt i området både med hjälp av helikopter och med hundar.

Händelsen kommer att rubriceras som mordbrand alternativt skadegörelse genom brand, säger Per Sahlgren. (TT)

Världen

Annons

Färjan Eid har evakuerats i Lysefjorden i Norge sedan en brand utbrutit ombord.

49 passagerare befann sig ombord när branden uppstod i närheten av turistattraktionen Preikestolen, en dramatisk klippa, vid 20-tiden på fredagen. Enligt polisen började branden i en av färjans motorer.

Besättningen uppgick till fem personer. En av dem kontrolleras efter att ha andats in rök, men några andra personskador rapporteras inte. Branden är släckt. (TT)

Hela 50 ton metamfetamin har hittats i ett djungellaboratorium i bergen i delstaten Sinaloa, meddelar mexikanska flottan.

Militären agerade när information kom om att stora mängder droger tillverkades utanför Alcoyonqui, öster om delstatshuvudstaden Culiacán.

Tillsammans med narkotikan hittades också stora mängder kemikalier för drogtillverkning. Enligt flottans kommuniké är platsen så svårtillgänglig att alltihop eldades upp på plats. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons