Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En bilförare körde på två personer i Kristianstad i natt.

Skåne

Tre ambulanser skickades till Östra Boulevarden i Kristianstad efter larm om att två personer blivit påkörda där.

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 00.31 på natten till torsdagen. Polis och räddningstjänst åkte också till platsen där två personer ska ha blivit påkörda av en bil.

Båda personerna fördes till sjukhus med ambulans, enligt SOS Alarms händelseinformation.

Ett större område spärrades av, enligt fotograf på plats som uppger att polisen var aktiv i området. Avspärrningarna hävdes sedan.

Inbrott på mack i Vellinge. Två påkörda av bil i Kristianstad.

Under natten till torsdagen ska en mack i Vellinge ha utsatts för inbrott.

Det var strax efter klockan 01 som polis och väktare åkte till platsen efter att det kommit övervakningsbilder från ett pågående inbrott till det aktuella bevakningsföretaget.

Polisen uppger att flera personer krossat ett fönster och tagit sig in. Väl inne ska man ha stulit tobak.

Sverige

Det misstänkt farliga föremål som hittade utanför polishuset i Norrköping var ofarligt. Alla avspärrningar som upprättades medan föremålet undersöktes är nu hävda.

Sent på onsdagskvällen hittades ett misstänkt farligt föremål utanför entrén till polishusets reception i Norrköping. Föremålet upptäcktes 23.50 strax efter att två personer setts springa från platsen. Personerna stoppades och greps och personal från Nationella bombskyddet kallades in för att undersöka föremålet.

Ett större område runt polishuset spärrades av under den tid som undersökningen av föremålet pågick. Strax före klockan 6 på morgonen meddelade polisen att föremålet som undersökts var ofarligt och samtliga avspärrningar hävdes.

De två män som greps misstänkta för försök till allmänfarlig ödeläggelse i samband med händelsen är dock fortfarande frihetsberövade.

– De är inte släppta per automatik på grund av att föremålet var ofarligt. Nu kommer brottsrubriceringen förmodligen ändras till någon form av hotbrott. Vår uppfattning är att föremålet placerades där för att skrämmas, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen region Öst. (TT)

Två män har gripits misstänkta för att ligga bakom den kraftiga sprängningen i Åkersberga, norr om Stockholm på onsdagskvällen.

Larmet inkom 22.40 och när polisen kom till platsen kunde man konstatera svåra skador på en byggnad, bland annat hade en hel vägg rasat in.

– Det handlar om en explosion i anslutning till ett köpcentrum. Det är omfattande skador på fasaden men vi kan inte bekräfta helt säkert vad det är som har sprängts, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl vid polisen.

Det finns inga uppgifter om personskador.

– Två män 25-årsåldern är frihetsberövade i nuläget. Arbetshypotesen är att de ville åt bankomaten, säger Fredrik Nylén.

Platsen kring explosionsområdet var vid 05.30-tiden fortfarande avspärrad.

– Vi inväntar nationella bombskyddet som ska säkra platsen, säger Fredrik Nylén. (TT)

Sju bilar sattes i brand i området Lövgärdet i Angered i Göteborg under natten till torsdagen. Strax före midnatt började en bil brinna och en timme senare började ytterligare sex bilar att brinna.

– Det är ganska nära varandra, så det kan givetvis ha ett samband. Patruller finns på plats för en initial undersökning, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Ingen misstänkt är gripen. (TT)

Världen

Hundratals vapen har beslagtagits från en båt i Adenviken, uppger en företrädare för den amerikanska marinen.

Det är inte känt var båten, som uppges vara en liten segelbåt, var på väg eller var den kom ifrån.

Adenviken är en av världens mest trafikerade vatten som förbinder Europa med Asien och Mellanöstern. Jemen ligger norr om viken, Somalia i söder och Arabiska havet i öster.

Amerikanska marinen och dess allierade har utfört liknande operationer tidigare, och bland annat beslagtagit droger från fartyg i området. (TT)

Den polisman i Texas som dömts för mordet på en femtonårig svart pojke får 15 års fängelse.

Polisen hade fått larm om att omyndiga ungdomar drack alkohol på en fest. Den femtonårige pojken hade tillsammans med sina fyra vänner satt sig i en bil för att lämna festen när polisen kom till platsen och sköt mot bilen. Ett av skotten träffade pojken i huvudet.

Skjutningen är en av flera under senare år då svarta personer har skjutits av vita poliser. (TT)