Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Gäst slog sönder fönster på uteställe i Ystad. Misstänkt rattfylleri vid olycka på riksväg 21.
Publicerad 16 september 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En gäst på ett uteställe i centrala Ystad ska ha hotat personal och slagit sönder en fönsterruta.

Annons

Det var vid klockan 00.44 på natten till söndagen som polis larmades till platsen. När fönsterrutan gick sönder ska andra gäster ha fått glassplitter på sig, men ingen behövde sjukvård, enligt polisen.

Gästen, en 24-årig man, omhändertogs för fylleri. Han misstänks för skadegörelse, olaga hot, vållande till kroppsskada och ofredande

Strax efter klockan 02 kom larm om en singelolycka med personbil på riksväg 21 mellan Vinslöv och Ignaberga.

Bilen ska ha åkt av vägen i riktning mot Kristianstad, enligt SOS Alarms händelseinformation. Räddningstjänst, polis och ambulans åkte till platsen.

Strax före klockan 03 har ingen person förts till sjukhus med ambulans. Men bilens förare, en 36-årig man, omhändertogs för provtagning. Han misstänks för rattfylleri.

Bilen behövde bärgas. Klockan 04 var det full framkomlighet på platsen igen, enligt Trafikverket.

En 28-årig man greps på ett uteställe i centrala Lund vid 01.30-tiden. Han uppges ha slagit och hotat två män i 20-årsåldern och dessutom försökt få dem att ta ut pengar till honom.

Polisen gjorde anmälningar om misshandel, olaga hot samt försök till rån.

Sverige

En man som greps i Årjäng på natten till söndagen ska ha låtsats vara polis.

Annons

– En patrull hade fått tips om att en fejkad civil polisbil åkte runt och stoppade folk. Alltså inte någon av våra egna, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Det var vid klockan 00.15 som polisen fick kännedom om saken. En man i 25-årsåldern greps och bilen har tagits i beslag.

– I bilen har man hittat en väska med diverse attiraljer som har tagits i beslag, säger Materne.

Det handlar om en soft air gun, en signalpistol med patroner, en batong, pepparsprej och en bärbar Rakel-enhet (kommunikationssystem som bland annat polisen använder).

Brottsrubriceringarna är grovt föregivande av allmän ställning och brott mot vapenlagen.

– Åklagare fattade beslut om frigivande vid klockan 03.30, säger Jan Materne.

Den person som kontaktade polisen om saken ska ha blivit stoppad en person som körde bilen i Säffle i början av september.

Det VMA, viktigt meddelande till allmänheten, som på lördagskvällen utfärdades i samband med en brand i en fabrikslokal i Färgelanda norr om Uddevalla har dragits tillbaka.

Enligt P4 Väst är det en byggnad där man arbetar med plaståtervinning som brinner. Larmet kom vid 21-tiden på lördagskvällen.

– Det är fyra–fem fordon kvar, så arbetet kommer nog att pågå ett tag, säger Michael Sivenbring på SOS Alarm till TT strax efter klockan 01.

Annons

Till P4 Väst säger Benny Gustavsson, räddningschef i beredskap, att man räknar med att räddningstjänsten kommer att vara kvar till morgonen.

– Det kan vara problematiskt, i och med att det kan vara svårt att släcka all den här plasten. Man kan behöva vända på den med maskiner för att komma åt och göra en ordentlig släckning, säger Benny Gustavsson till radion.

Tidigare under kvällen varnades boende i närheten på grund av kraftig rökutveckling och det fanns en risk att elden skulle sprida sig.

Det finns inga uppgifter om att någon har skadats i samband med branden. (TT)

Världen

"Florence" håller knappt promenadfart när ovädret nu fortsätter inåt land i USA – och snart kovänder mot New York.

Men det är i North och South Carolina faran nu ökar, i takt med stigande vattennivåer.

Orkancentret NHC förutspår att Florence når landets största stad på tisdag, men då i så försvagat skick att den förhoppningsvis inte ställer till så mycket skada där.

Den forna orkanen har redan bedarrat till en tropisk storm, så vindarna ska inte vara någon större fara längre. Däremot befarar man ett scenario som efter Katrina 2005, då många andades ut när orkanen passerat, men sedan föll offer för översvämningarna som bara steg och steg dagarna efteråt. (TT)

En långvarig anställd vid USA:s gränsmyndighet Border Patrol har gripits för att på bara några veckor ha mördat fyra kvinnor och kidnappat en femte.

Annons

Den femte kvinnan lyckades fly och slå larm, varpå den 35-årige mannen hittades och greps på en parkeringsplats i Laredo, Texas.

Mannen ska ha jobbat inom Border Patrol i tio år. De mördade kvinnorna rapporteras ha varit prostituerade, och hittades mördade vid olika tillfällen tidigare i september. (TT)

Trots förlust blev matchen mot Toronto historisk för Zlatan Ibrahimovic och hans LA Galaxy.

Strax före halvtidsvilan satta "Ibra" sitt femhundrade mål i karriären.

– Jag är glad för Torontos skull, eftersom de blir ihågkomna som mitt femhundrade offer, sade Zlatan efter matchen enligt AFP. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons