Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Brand i en källare och tjuvar stal bil med automatisk GPS.
Publicerad 20 oktober 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut till en adress i Landskrona vid 23-tiden på fredagen. Larmet gällde en brand i en källare och rök spred sig i två trapphus enligt polisen. Det blev inte aktuellt med evakuering och ingen person ska ha skadats.

Annons

Blekinge

Larmet om ett inbrott på ett företag i Sölvesborg nådde polisen vid halv-två tiden på natten.

Gärningsmännen ska ha tagit sig in genom ett fönster med hjälp av slägga. De tog en bilnyckel till en bil av nyare modell som de sedan kör iväg med. Men gärningsmännen får snabbt ett bakslag.

– Bilen är utrustad med GPS-sändare så var gång den stannar så skickar den en GPS-position, säger Peter Frostlund, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Polisen kunde spåra bilen och gripa två personer som nu är misstänkta för inbrott och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Sverige

En kvinna i 40-årsåldern har gripits i Vällingby, väster om Stockholm, misstänkt för mordförsök. Hon misstänks för att vid ett bråk ha knivhuggit en jämnårig man i bålen vid 23-tiden på fredagskvällen.

– Lägenheten där brottet har skett är avspärrad och det kommer att ske en undersökning, säger Mikael Pettersson vid polisen.

Mannen ska själv ha tagit sig ut ur lägenheten och fått hjälp av en granne att ringa polisen, skriver Aftonbladet.

– Han var vaken och talbar när han åkte i väg med ambulansen, säger Pettersson till TT.

Annons

(TT)

Världen

Saudiarabien bekräftar att journalisten Jamal Khashoggi dödats i samband med ett slagsmål på konsulatet i Istanbul, uppger statliga medier.

18 personer uppges ha gripits.

Enligt uppgifterna visar preliminära resultat av Saudiarabiens utredning att han dödats efter ett slagsmål som utbrutit med människor han träffat där.

"Utredningen pågår fortfarande och 18 saudiska medborgare har gripits", står det i ett uttalande från saudisk åklagare. (TT)

Honduras president Juan Orlando Hernández har begärt godkännande från Guatemalas regering att skicka räddningsmanskap för att hjälpa honduraner i Guatemala. Han har även bett om att få anlita transport för de som vill vända hem, twittrar han.

Tusentals centralamerikaner från en så kallad migrantkaravan som började i Honduras förra helgen befinner sig vid Guatemalas gräns mot Mexiko.

USA:s president Donald Trump vill inte att karavanen ska nå USA. (TT)

En våldskantad valupptakt har skapat rädsla bland afghanerna för fler attentat i samband med att de under lördagen ska gå till valurnorna. I två provinser har valet skjutits upp.

Annons

Valet betyder mycket för det våldshärjade landet. Det har redan skjutits upp vid två tillfällen, men om landet lyckas genomföra lördagens val kan det öppna dörren för en yngre generation politiker, som vill bekämpa korruption och kämpa för demokrati, skriver tidningen The Diplomat.

Ett våldsamt och ifrågasatt val, å andra sidan, kan bidra till växande splittring i regeringen och därmed hota de fortsatta fredssamtalen. (TT)

Afrikas yngste miljardär, Mohammed Dewji, som kidnappades förra veckan, har kommit hem välbehållen, enligt ett uttalande.

Dewji kidnappades för drygt en vecka sedan av beväpnade män när han gick in i ett hotellgym i Tanzanias största stad Dar es Salaam.

"Jag har kommit hem välbehållen", säger han i ett uttalande från konglomeratet METL Group, där han är vd.

Enligt Forbes har Dewji tillgångar värda 1,5 miljarder dollar och är den 17:e rikaste personen i Afrika.

Inga detaljer hur han har friats har släppts. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons