Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Våld mot taxichaufför och en till sjukhus efter singelolycka.
Publicerad 28 oktober 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En man är gripen, misstänkt för att ha gett sig på en taxichaufför i Sibbhult, Östra Göinge kommun, under natten.

Annons

Brottet rubriceras som våld mot tjänsteman. Efter förhör beslutar åklagare om mannen ska anhållas.

Föraren till en personbil körde in i ett träd i Börringe, tidigt på söndagsmorgonen.

En person har förts till sjukhus med ambulans, skadeläget är okänt.

Singelolyckan skedde på en väg vid Börringekloster i Svedala kommun vid halv sextiden. Räddningstjänst hade inte mycket att göra på platsen då bilen redan stod vid sidan av vägen.

Tidigt på söndagsmorgonen kom ett larm om en rökfylld källare i Röke, Hässleholms kommun.

Styrkan från Hässleholm var först på platsen, skickar in rökdykare och får snabbt koll på läget.

– Det är en timer som har blivit överhettad och har börjat brinna i källaren. Det är mycket rök men en ganska liten eldbrand, säger Per Friis, yttre befäl vid räddningstjänsten.

Fastigheten fick rökskador och en mindre brandskada i källaren, men ingen person ska ha kommit till skada.

En man är misstänkt för att ha kört bil onykter. Mannen stoppades av polis utanför Simrishamn i en rutinkontroll. Han är misstänkt för rattfylleri och medtogs av polisen för kroppsbesiktning.

Sverige

Annons

En buss och en taxi har krockat på Götaälvbron i Göteborg, rapporterar Göteborgs-Posten.

Polisen uppger för TT att det rör sig om en taxibuss som krockat med en personbilstaxi.

Två personer har förts till sjukhus. Polisen hade tre patruller på plats för att hjälpa till med bland annat trafikdirigering.

– Det ska vara väldigt halt på bron, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Polisen uppger att de två ska vara allvarligt skadade. Olyckan skedde vid 23-tiden på lördagen. (TT)

Nästan 400 hushåll i Hagfors kommun blev utan ström sent på lördagen, skriver NWT.

Boven i dramat var en bäver, som fällt träd som i sin tur hamnat på en elledning, enligt företaget Ellevio.

Inom några timmar fick de flesta drabbade strömmen åter. (TT)

Världen

Räddningspersonal arbetar fortfarande vid olycksplatsen, där en helikopter kraschat, utanför arenan King Power Stadium i brittiska Leicester, skriver polisen i ett uttalande.

Annons

Helikoptern tillhör Leicester Citys ägare Vichai Srivaddhanaprabha, men det är oklart om han var ombord.

Förutom polis och ambulans finns också brandkår och den myndighet som utreder flygolyckor på plats för att ta reda på mer om omständigheterna kring olyckan.

Helikoptern lyfte från fotbollsplanen på King Power Stadium omkring 30 minuter efter att Leicester mött West Ham på lördagskvällen. Vittnen berättar hur helikoptern drabbades av något fel med den bakre rotorn.

– Jag såg alltihop. Den hade helt klart problem och lyckades bara ta sig över stadion innan den började snurra och kraschade, säger ett vittne till Daily Mirror.

Enligt tradition brukar miljardären och ägaren Vichai Srivaddhanaprabha gå ombord på helikoptern och lyfta från fotbollsplanen efter varje hemmamatch, men det är ännu oklart om han gjorde så även den här gången, rapporterar BBC. (TT)

Frankrikes nytillträdde inrikesminister Christophe Castaner säger på Twitter att han bett lokala myndigheter att öka säkerheten kring landets synagogor under helgen.

Beskedet kommer efter attacken mot en synagoga i Pittsburgh i USA, där en ensam gärningsman sköt ihjäl elva människor på lördagen.

Det bor över en halv miljon judar i Frankrike, fler än in något annat land i Europa. Under de senaste 20 åren har dock många franska judar utvandrat till Israel, delvis på grund av ökad antisemitism i landet.

Pittsburghskytten, som själv skottskadades i eldstrid med polisen, har tidigare gjort antisemitiska inlägg i sociala medier och händelsen utreds som ett hatbrott.

USA:s president Donald Trump har sagt att han kommer att åka till Pittsburgh.

Annons

"Hela USA sörjer massmordet på judiska amerikaner … Vi måste alla arbeta tillsammans för att få bort antisemitismens gift från vår värld", skriver Trump på Twitter.

Uppemot tusen människor, många med ljus i händerna, samlades på lördagskvällen i området Squirrel Hill i Pittsburgh i USA för att hedra offren till attacken, enligt tv-kanalen KDKA 2. (TT)

Försäljningen i den norska sportkedjan XXL:s butiker faller kraftigt.

Nu varnar chefen Ulf Bjerknes för att man för första gången i företagets historia inom tre år kan komma att stänga butiker som inte är lönsamma nog. Den typen av butiker finns i alla länder där kedjan är närvarande.

– Just nu är det några butiker som lyser gult, och ser vi en mer negativ utveckling så kan det bli aktuellt att lägga ner dem, säger han till norska Nettavisen. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons