Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Strömavbrott i Sjöbo kommun. Misstänkt drograttfull hade batong.
Skåne
Tidigt på torsdagsmorgonen var nästan 150 av Eons kunder i Sjöbo kommun strömlösa.
Publicerad 1 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Avbrottet ska ha startat klockan 04.38 och gällde framförallt Karups sommarby där 145 hushåll uppgavs sakna ström klockan 06.20.

Prognosen för när problemet ska vara löst sattes till klockan 08. Men strömmen ska ha varit tillbaka tidigare än så.

Annons

En man i 35-årsåldern misstänks för flera brott efter att ha stoppats av polis under natten till torsdagen.

Det var strax före klockan 01 som bilfärden på riksväg 9 tog stopp i höjd med Glemmingebro.

Föraren togs med för provtagning misstänkt för drograttfylleri. Dessutom misstänks mannen för grov olovlig körning samt brott mot vapenlagen eftersom han hade med sig en batong, uppger polisen.

En bil behövde bärgas efter att föraren kört av E6 vid Fredriksberg i Malmö. Olyckan inträffade vid 06-tiden och påverkade trafiken.

Prognosen för när arbetet på platsen skulle vara färdigt sattes till klockan 08.

Bilbränder i Malmö och Helsingborg. En bil brann i vardera staden strax efter klockan 04 respektive 05.30, enligt polisen som har gjort anmälningar om skadegörelse genom brand.

Sverige

Polis och räddningstjänst larmades på onsdagskvällen till en brand i en skola i Laholm, uppger polisen.

I samband med branden befann sig ett antal personer i en närliggande lokal för att träna. De hörde när det automatiska brandlarmet ljöd och en av dem påbörjade släckningsarbetet, vilket polisen anser varit avgörande för att förhindra stora skador. Ingen person skadades.

Branden kunde släckas, men räddningstjänsten bedömer att den var anlagd. (TT)

Annons

Världen

En sextonårig flicka har mördats i norska Vinstra. Byn, med 2 500 invånare, skakas av dådet.

Polisen larmades på onsdagseftermiddagen till platsen, där en sextonårig flicka hittades knivmördad. En jämnårig pojke har gripits, misstänkt för mordet. En vuxen man har förts till sjukhus, med skärskador i benet. Det har förekommit uppgifter om att mannen ska vara en förbipasserande som försökt att avvärja mordet.

– Det är en djupt tragisk händelse som drabbat oss väldigt hårt. Här känner alla varandra, och detta kommer att bli en svår sak för ett litet lokalsamhälle som vårt, säger Rune Støstad, ordförande för kommunen Nord-Fron där Vinstra ligger.

På skolan i Vinstra samlades 300 ungdomar på kvällen. Flera grät och höll om varandra.

– De är väldigt starkt berörda de som samlats här i kväll. Först och främst måste vi se till att alla har det så bra som möjligt i en sådan svår situation, säger rektor Leif Solheim till NRK och fortsätter:

– Det blir ingen vanlig skoldag i morgon (torsdag), men vi tycker att det är viktigt att alla kommer och samlas i klasserna tillsammans med sina lärare. Då kan de bearbeta sina tankar. (TT)

Indonesiska dykare har bärgat en av de så kallade svarta lådorna från Lion Airs förolyckade flygplan i Indonesien.

Den svarta lådan var orange och intakt, uppger dykaren för lokal-tv.

Lions Airs flight JT610 lyfte från Jakarta mot Pangkal Pinang på ön Bangka klockan 06.20 lokal tid (00.20 svensk tid) i måndags. Planet störtade i havet bara minuter senare. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons