Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bil brann utanför Sösdala. Inbrott i guldbutik i Karlskrona.
Publicerad 13 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En personbil ska ha börjat brinna under färd på riksväg 23 utanför Sösdala sent på måndagskvällen.

Annons

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 23.03. Räddningstjänsten åkte till platsen och släckte.

Bilen ska ha blivit helt utbränd, men ingen person skadades fysiskt, enligt SOS Alarms händelseinformation. Strax före klockan 00.30 var bilen bärgad och arbetet färdigt på platsen.

Strax före klockan 01 väckte polis en förare som sov i en lastbil på en rastplats vid E4 i höjd med Skånes-Fagerhult. Man hade upptäckt ett avklippt hänglås på lastbilen.

Föraren kunde se att gods flyttats till bakdörren, men det är oklart om något är borta, enligt polisen som har gjort en anmälan om stöld.

Blekinge

Butiken Guldfynd i centrala Karlskrona utsattes för ett inbrott under natten till tisdagen.

– Man har fått med sig en okänd mängd gods därifrån. Som vi kunde se verkar det vara någon form av monter som har tömts där, säger Malin Pärmborn, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Väktare och polis åkte till platsen strax efter klockan 02.30 efter att larmet gått i butiken. Ett fönster ska ha krossats.

Platsen har spärrats av för en teknisk undersökning som ska göras under tisdagen. Polisen har ingen misstänkt tidigt på tisdagsmorgonen.

– Det finns någon iakttagelse av tre personer som har lämnat. Mer har vi inte i nuläget, men vi jobbar på saken, säger Pärmborn.

Annons

Sverige

En buss som skulle åka till Borås utsattes för ett misstänkt bombhot i Göteborg på måndagskvällen. Enligt polisen kunde ett eventuellt farligt föremål ligga i fordonet.

Ett stort område vid Åkareplatsen i Göteborg utrymdes samt spärrades av och nationella bombskyddet kallades dit. Enligt polisen ska ett hot ha uttalats och två unga män ska i samband med det ha sprungit från platsen.

När bombgruppen var på plats hördes en kraftig smäll som ska ha ingått i deras arbete.

Sent på kvällen meddelade polisen att föremålet inte var farligt. Ingen person hade då gripits som misstänkt.

Händelsen ledde till förseningar och inställda turer i kollektivtrafiken.

Världen

Mängder av raketer regnar från Gazaremsan – och Israel svarar med omfattande flyganfall.

Tre palestinier har dödats i flyganfallen och en israel skadades svårt när en projektil från Gaza slog ned i en buss.

Över 300 raketer har skjutits från det palestinska territoriet under måndagen och långt in på kvällen ljöd raketlarmen på den israeliska sidan, enligt tidningen Haaretz.

Annons

Ett antal raketer har passerat det avancerade israeliska raketförsvaret. En projektil har träffat en buss i södra Israel och en 19-årig israelisk soldat som satt inuti har skadats allvarligt. Flera personer har skadats lindrigt, bland annat i städerna Sderot och Ashkelon.

Israeliska militärflygplan, helikoptrar och stridsvagnar har svarat med att attackera ett 70-tal mål i Gaza med koppling till Hamas och Islamiska Jihad. Tre palestinier har dödats i anfallen, enligt palestinska vårdmyndigheter. Två av dessa hörde till en väpnad gruppering.

Dessutom har en redaktionsbyggnad som tillhör Hamas egen tv-kanal bombats, rapporterar Reuters. Ett antal icke-explosiva projektiler sköts mot byggnaden som varningar för att personer skulle hinna evakuera. Det finns för närvarande inga uppgifter om döda. (TT)

Minst nio människor har dödats runt 1,6 mil nordost om staden al-Falluja i den irakiska provinsen Anbar, när beväpnade män angrep en milismans hem, uppger säkerhetskällor. Mannen och åtta andra dödades när huset stormades.

Mannen var enligt källorna medlem i en regeringsstödd milis som strider mot den militanta extremistgruppen IS.

Ingen har tagit på sig ansvaret för attacken, men två källor uppger att IS ligger bakom händelsen. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons