Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Narkotikabrott i Tomelilla, genombrott i sökande efter VM-hunden Leela i Kristianstad och villainbrott i Höllviken.

SKÅNE

Polisen grep en man på torget i Tomelilla misstänkt för narkotikabrott i överlåtelsesyfte och narkotikabrott för eget bruk under natten mot lördagen.

– Av en slump, mer eller mindre, så ser patrullen en person som står tillsammans med en annan person, säger Pär Hallin Kvalvik, inre befäl vid polisen.

Vid kontroll så hittar polisen narkotika på mannen. Den misstänkte släpptes under natten, efter förhör.

Tre män kunde gripas i Malmö efter att ha klottrat på Nobeltorget. De lämnade platsen men polisen lyckades spåra de tre med hund. De är nu misstänkta för skadegörelse.

Ett inbrott i en villa i Höllviken upptäcktes under natten mot lördagen. Någon, eller några, har tagit sig in genom att bryta upp ett fönster. Bland annat saknas en klocka.

Ett genombrott har gjorts i sökandet efter den bortsprungna VM-hunden Leela. Under natten mot fredagen filmades hunden i en trädgård i utkanten av Åhus. Boende i närheten uppmanas hålla utkik, men också att inte ropa på eller försöka fånga in henne.

En man har gripits av polisen misstänkt för att ha hotat en tågvärd i Tomelilla. Mannen har inte kunnat förhöras under natten då han först behöver nyktra till.

Två bilar har brunnit i Ödåkra under natten. Den ena bilen har blivit totalförstörd och den andra har blivit delvis utbränd. Polisen har skrivit två anmälningar om skadegörelse genom brand.

SVERIGE

Poliser och personal från försvaret söker efter en man som anmälts försvunnen i Frändefors i Vänersborg.

Polisen uppger för TT att insatsen pågår under natten.

Enligt TTELA uppgav anhöriga till den 74-årige mannen, som enligt polisen är sjuk, att han lämnat sitt hem klockan 11.15 på fredagen.

Under dagen har polisen sökt efter mannen med bland annat helikopter och hundpatruller. (TT)

En man i Åre i Jämtland råkade skjuta sig själv på fredagskvällen, uppger polisen.

Omständigheterna kring olyckan är oklara, men polisen misstänker inte något brott i samband med själva händelsen.

Mannen fördes till sjukhuset i Östersund. Enligt akuten är han lindrigt skadad och mår efter omständigheterna bra. (TT)

SPORT

Sarah Sjöström är återigen snabbast i bassängen i Singapore. I försöket i 100 meter fjäril simmade svenskan på 57,40, mer än en sekund snabbare än tvåan, sydafrikanskan Tayla Lovemore, som simmade på 58,66.

Sämre gick det placeringsmässigt för den svenska simstjärnan i 100 meter frisim, där Sjöström fick fjärde snabbaste tiden på 52,75.

Tidigare dagar under tävlingen, som också är avslutning på världscupen, har Sjöström vunnit 50 meter fjäril, 100 meter medley och 50 meter fritt. (TT)

VÄRLDEN

Antalet saknade i branden i norra Kalifornien är nu fler än 1 000 människor. Samtidigt har ytterligare åtta döda hittats under sökinsatser.

Under torsdagen rapporterades 631 människor saknade. Ett dygn senare meddelade Kory Honea, sheriff i Butte County, att siffran ökat till 1 011 efter att fler rapporter kommit in om nödsamtal när branden bröt ut.

Sammanlagt har 71 människor hittats döda med anledning av den så kallade Camp Fire-branden. (TT)

CIA har kommit fram till att den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman själv beordrat mordet på journalisten och dissidenten Jamal Khashoggi enligt personer med insyn i ärendet, rapporterar The Washington Post.

Saudiarabien har nekat till att kronprinsen skulle vara inblandad i händelsen den 2 oktober.

Många sätter enligt tidningen hög tilltro till amerikanska säkerhetstjänsten CIA:s bedömning, som kan göra det komplicerat för USA:s president Donald Trump i hans strävan att hålla en god relation med Saudiarabien.

Fatimah Baeshen, talesperson vid den saudiska ambassaden i Washington, säger att anklagelserna från CIA är falska.

– Vi har hört och fortsätter att höra olika teorier utan att få se grunden för spekulationerna, säger hon till tidningen. (TT)