Annons

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Man död efter bråk - misstänkt mord. Två inbrott i Tollarp. Brand i Helsingborg och Svedala.
Publicerad 28 november 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SKÅNE

En man i 40-årsåldern avled av skador han fick i ett bråk i Kävlinge på tisdagskvällen. Polisen har inlett en förundersökning om mord och en man är gripen misstänkt för brottet.

Annons

Bråket skedde vid 18-tiden på kvällen i centrala Kävlinge. Enligt polisen uppgifter har mannen fått stickskador. En stund innan klockan 23 meddelade polisen att han avlidit.

Två villor i Tollarp har haft inbrott.

Båda inbrotten ska ha skett tidigt under natten mot onsdagen genom att fönster krossades. Bägge upptäcktes också tack vare att husägarna hade inbrottslarm.

Därför är det okänt om något blev stulet. Polisen har ingen gripen och ingen misstänkt.

Det har brunnit i ett miljöhus på en adress nära Marbäcksskolan i Svedala.

Larmet kom vid halv fem-tiden på onsdagsmorgonen och räddningstjänsten åkte ut. Inom en halvtimme var branden släckt men räddningstjänsten stannade kvar för kontroll i ungefär en timme till.

Enligt SOS hade det blivit viss spridning upp mot taket på byggnaden.

Ett gammalt garage norr om Helsingborg stod i lågor under natten.

Larmet kom strax efter klockan fyra på onsdagsmorgonen. SOS alarm berättar att räddningstjänsten kommer låta byggnaden brinna ner till grunden.

Ingen har behövt åka med ambulans till sjukhus.

Annons

SVERIGE

Älgen orsakar för stora skogsskador och är inblandad i för många olyckor. Det skjuts inte tillräckligt många djur, enligt Naturvårdsverket, som nu listar åtgärder.

– En stor skillnad är att vi presenterar målnivåer som är ur samhällets perspektiv när det gäller vilka skadenivåer vi kan tillåta, säger vilthandläggare Carl-Johan Lindström.

Svenska Jägareförbundet är dock skeptiskt, och säger att skadorna ökat trots att stammen minskat de senaste åren. (TT)

Det finns fortfarande många brister när det gäller hur Sverige håller människor inlåsta. Det konstaterar Justitieombudsmannen i en rapport efter inspektioner åren 2015–2017.

Bland de många anmärkningarna finns att en del häkten har rastgårdar där den enda utsikten är genom gallertak och att rutinerna för läkartillgång är dåliga.

Rapporten bygger på 58 inspektioner, från Luleå i norr till Ystad i söder, på bland annat fängelser, kliniker och förvar. (TT)

VÄRLDEN

Annons

Minst 22 personer har omkommit i en explosion vid en kemisk fabrik i norra Kina, uppger myndigheter i landet.

Ytterligare 22 personer har skadats vid anläggningen i Zhangjiakou, omkring 20 mil nordväst om Peking. Bilder från platsen visar förstörda lastbilar och personbilar

Räddningsarbetet fortsätter på olycksplatsen och det är oklart vad som orsakat explosionen. (TT)

USA:s utrikesminister Mike Pompeo träffar sin tillträdande mexikanska motsvarighet Marcelo Ebrard på söndag för att diskutera ett avtal som låter migranter vänta i Mexiko medan deras asylsansökningar hanteras i USA.

Avtalet väntas till följd av tusentals migranter som vandrat från bland annat Honduras på väg mot USA, som de senaste dagarna börjat nå gränsen.

Ebrard har mött Pompeo och säkerhetsministern Kirstjen Nielsen tidigare den här månaden. (TT)

Kraschen med ett nästan helt nytt Boeing 737 Max-flygplan i Indonesien den 29 oktober har fått flygvärlden att ifrågasätta Boeings säkerhetstänkande.

I dag väntas haveriutredarna komma med en första preliminär rapport.

Samtliga 189 människor ombord omkom när planet störtade i havet. Utredarna har lyckats bärga en av planets så kallade svarta lådor, där flygdata lagras. Däremot har inte modulen för inspelning av rösterna i cockpit hittats.

Hittills har utredarna pekat på att planet hade problem med fartindikatorn under flygning och farhågor har lyfts om att flygbolaget, Lion Air, bara fortsatte använda planet trots upprepade problem dagarna före kraschen. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons